+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Zdenko Ćosić: Županija Zapadnohercegovačka u statistikama prepoznata kao najrazvijanija županija u Federaciji BiH
Zdenko Ćosić: Županija Zapadnohercegovačka u statistikama prepoznata kao najrazvijanija županija u Federaciji BiH
Objavljeno: 28.9.2018. 21:47:00 Autor: administrator
Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ-a i nositelj županijske liste za Skupštinu ZHŽ-a kazao je na predizbornom skupu u Posušju kako je Županija Zapadnohercegovačka prepoznata kao najrazvijanija županija u Federaciji BiH.

-Županija Zapadnohercegovačka prepoznata je u službenim statistikama kao najrazvijanija županija u Federaciji BiH, kao i općina Posušje, mjesto za život povoljno za strana ulaganja - kazao je Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH, predsjednik Vlade ŽZH i nositelj liste HDZ-ove koalicije "Zajedništvo" na predstojećim izborima.

Podsjetio je da je, ne tako davno, prostor zapadne Hercegovine bio jedno od najnerazvijenijih područja u BiH.

-Nije uvijek tako bilo, ali da ne idemo u prošlost i ne spominjemo probleme, danas govorimo o projektima, razvojnim strategijama, europskim fondovima i obećavamo da ćemo i nakon ovog mandata zadržati ovu županiju na poziciji najrazvijenije županije u Federaciji BiH - istaknuo je Ćosić na predizbornom skupu u Posušju, jednoj od demografski najvitalnijih općina u BiH.

Iznova je podsjetio na značaj sustava županija i Doma naroda u višenacionalnoj državi kakva je BiH.

-Županija je odskočna daska iz koje lansiramo svoje predstavnike u Dom naroda, a Dom naroda je linija obrane. Dok imamo odgovorne i legitimne ljude u tom Domu, neće proći nikakvi nametnuti zakoni i nećemo biti manjina. Dok imamo legitimnog člana Predsjedništva, ne moramo se bojati - zaključio je Ćosić.

Kožul: Kao devedesetih ...

Predrag Kožul, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH predstavio je Izborni program koji kako je kazao i nije izborni nego program hrvatskog naroda formiran još devedesetih godina.

-Svjesni potrebe Ustavnih promjena ali i realnosti da trenutno nema političkog konsenzusa oko istih, usredotočili smo se na izmjene Izbornoga zakona s obzirom na sve zamke koje on nosi za hrvatski narod u BiH. Međutim, ne odustajemo, nego vas pozivamo na zajedništvo koje nije idealno nego višeslojno i sa više razina, zajedništvo Hrvata cijele BiH, naših dviju domovina ali i ono zajedništvo iz devedesetih iskreno i pragmatično, zajedništvo naše Koalicije koja je mogla biti i veća ali je sasvim dovoljna za pobjedu - kazao je Kožul.

Čović: Nema europske Bosne i Hercegovne bez hrvatskog naroda

Siguran sam da ovo mnoštvo nazočno ovdje čini mali dio velike obitelji hrvatskog zajedništva u BiH, riječi su hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragana Čovića, na preizbornom skupu u Posušju.

-Glavnina onih koji nisu vjerovali da je moguće da hrvatski narod ostane politički narod u BiH, osobito nakon vlasti nekih alijansi i platforme, danas to razumiju. Danas nema napretka, opstanka i razvoja, nema europske Bosne i Hercegovne bez hrvatskog naroda, koji i predvodi ključna obilježja na tom putu. Mi, kao najmalobrojniji, ali ponosan i velik narod moramo predvoditi te aktivnosti -kazao je Čović.

Vjeruje da će pokušaji koji dolaze iz Sarajeva brzo prestati.

-Simbolični pokušaji koji dolaze iz Sarajeva, vidjeti će te, vrlo brzo će nestati. Jer jedino zajedno s Bošnjacima i Srbima, zbog naših odnosa, kao u Ustavu BiH, mi možemo graditi modernu BiH, brzo donositi zakone i nama kao najmalobrojnijem narodu to treba. Nama treba uređen sustav, društvo u kojem ćemo lako polazati svoje sposobnosti. Ono što imamo danas najviše može doprinjeti razvoju BiH i poticati one druge, koji su se uspavali kao brojniji narod u BiH, da moramo ići naprijed. Zajedništvo sa svima. Svima koji vole ovaj prostor, koji vole dom, koji vole narod, koji vole BiH, mi smo spremni da ih predvodimo, a vi nam dajte priliku 7. liistopada, ali jednom uvjerljivom većinom da više nitko ne razmišlja kako promišlja Hrvatski narod u BiH - poručio je Čović.

(IZVOR: HRsvijet.net)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.