+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Vlade na Međunarodnoj konferenciji "EU perspektive za BiH - Iskustva Republike Hrvatske"
Predsjednik Vlade na Međunarodnoj konferenciji "EU perspektive za BiH - Iskustva Republike Hrvatske"
Objavljeno: 18.4.2024. 9:17:00 Autor: administrator
Nakon održavanja Konferencije predsjednik Ćović je, zajedno sa suradnicima, posjetio izlagače sa prostora Županije Zapadnohercegovačke na njihovim štandovima.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović nazočio je Međunarodnoj konferenciji ”EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu – Iskustva Republike Hrvatske”, koja se održala u sklopu Trećeg mostarskog ekonomskog foruma na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2024.

Međunarodnu konferenciju organizirala je Gospodarska komora Federacije BiH, zajedno sa Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatskom gospodarskom komorom, uz potporu EP HZHB i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Konferenciju je otvorio predsjednik HNS Dragan Čović.
Konferencija je osmišljena kroz tri panela. U prvom panelu vidjeli smo koje je benefite Hrvatska imala ulaskom u EU, što Bosnu i Hercegovinu očekuje u narednom periodu. Moderator ovog panela je bio ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj.
U drugom panelu pod nazivom Internacionalizacija i prekogranična suradnja, predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak govorili su o suradnji s tvrtkama iz BiH, kao i s tvrtkama koje rade i na prostoru BiH i na prostoru Hrvatske.
Teći panel je predstavljanje modela ESG. To je model izvještavanja o okolišnim, društvenim i upravljačkim čimbenicima, koje tvrtke ugrađuju u svoje poslovanje da bi bile kvalitetnije i konkurentnije, da bi manje onečišćivale okoliš i da bi bile puno bolje prema svojim zaposlenicima, ali i lokalnoj zajednici u kojoj posluju. Tvrtke koje se ne budu na vrijeme prilagodile i primjenjivale ESG model, polako će gubiti tržišnu utakmicu jer je u EU to odavno standard.
Nakon održavanja Konferencije predsjednik Ćović je, zajedno sa suradnicima, posjetio izlagače sa prostora Županije Zapadnohercegovačke na njihovim štandovima. Izlagači su izrazili zadovoljstvo posjetom predsjednika Čovića, kao i prigodom da na najuspješnijoj sajamskoj izložbi u BiH pokažu potencijale kojima raspolažu.

 

 

 

 

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.