+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Sastanak predsjednika Ćosića sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom
Sastanak predsjednika Ćosića sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom
Objavljeno: 1.6.2018. 9:37:00 Autor: administrator
U utorak 29. svibnja 2018. godine u Širokom Brijegu predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke sa suradnicima održao je sastanak sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim i aktualnim društveno političkim pitanjima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao što su pitanje migranata, pitanje borbe protiv nasilja i pitanje borbe protiv korupcije.

Govoreći o navedenim pitanjima, predsjednik Ćosić je istaknuo kako je Županija Zapadnohercegovačka izložena opasnosti pojave trgovine ljudima zbog blizine granice sa Europskom unijom. Najveći problem je pojava migranata bez dokumenata, što se negativno odražava na stanje u zajednici. Naglasak naših aktivnosti je sprječavanje ilegalnog prelaska granice, istaknuo je predsjednik Ćosić.

Gospodin Ozkaptan je rekao kako OSCE prati rad Ureda za strance te što se događa na granici i kako granične službe to rješavaju. Šef Ureda OSCE-a je predložio inicijativu za formiranje tima za borbu protiv nasilja na razini Županije Zapadnohercegovačke, u čemu će oni pružiti potrebnu tehničku podršku.

Gospodin Ozkaptan se na ovom sastanku zahvalio predsjedniku Ćosiću na dosadašnjoj dobroj i kvalitetnoj suradnji, te najavio daljnje aktivnosti oko svih navedenih pitanja.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.