+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega
Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega
Objavljeno: 7.5.2018. 10:01:00 Autor: administrator
Svečano proslavljen Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega

U organizaciji Odbora za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Širokog Brijega i gradskih braniteljskih udruga, u subotu 5. svibnja 2018. godine proslavljen je Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.


U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu služena je misa za sve poginule i umrle branitelje, koju je predvodio gvardijan fra Tomislav Puljić.


Po završetku mise slijedilo je okupljanje kod Gradske sportske dvorane na Pecari te formiranje kolone za mimohod, koji je bio središnji i najsvečaniji događaj obilježavanja jer se prvi put organizirao mimohod s 21 stijegom ratnih postrojbi.


Nakon mimohoda, na Trgu širokobrijeških žrtava uslijedilo je svečano prinošenje stjegova širokobrijeških ratnih postrojbi, polaganje vijenaca, paljenje svijeća te molitva u znak zahvalnosti i sjećanja na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.


U kinu Borak održana je svečana akademija kojoj su, uz branitelje, nazočili i dužnosnici lokalne, županijske i državne vlasti te gosti iz Republike Hrvatske.


Prisutnima su se prigodnim riječima pozdrava i zahvalnosti za sve učinjeno, za obranu svakog hrvatskog doma, obratili veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Ivan Del Vechio, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Sabora Božo Ljubić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i drugi.


Na samom kraju svečane akademije, riječima zahvalnosti obratio se predesjednik Odbora za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg Boro Hrkać.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.