+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne na prijemu kod predsjednika Vlade
Izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne na prijemu kod predsjednika Vlade
Objavljeno: 11.10.2024. 13:49:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić primili su danas izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne na čelu s predsjednikom Udruge Lazarom Martinovićem.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić primili su danas izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne na čelu s predsjednikom Udruge Lazarom Martinovićem i članovima Robertom Jokanovićem, Milanom Stojanovićem i Mariom Rajićem.


Predsjednik Udruge Lazar Martinović se posebno osvrnuo na aktivnosti koje je Udruga provodila i koje će provoditi u budućem razdoblju, kazavši kako je zaštita digniteta Domovinskog rata osnova njihovoga rada, na što je Udruga posebno ponosna. Htjeli smo, a to ćemo činiti i ubuduće, zahvaliti svima koji prepoznaju naš rad i koji nam pomažu, nekad moralno a nekad materijalno, kazao je Martinović.
Ispričao je odsustvo predstavnika županijske i gradske organizacije Udruge nositelja ratnih odličja, Joze Kraljevića i Slavena Kraljevića, koji su bili spriječeni zbog obiteljskih obveza.


Na samom početku susreta predsjednik Čović pozdravio je nazočne te istaknuo važnost dobre suradnje Vlade Županije Zapadnohercegovačke sa svim udrugama. Naše Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata je zaduženo za sve branitelje, od pomoći udrugama do pomoći pojedincima koji su u potrebi. Mi ćemo se i dalje truditi pomagati i biti na raspolaganju svim našim udrugama koje objektivno ne mogu funkcionirati bez pomoći; i udrugama dragovoljaca Domovinskog rata, udrugama poginulih branitelja, udrugama maloljetnih dragovoljaca i svima kojima je pomoć potrebna, rekao je predsjednik Vlade.


Ministar Begić je zahvalio predstavnicima Udruge na priznanjima za dugogodišnju suradnju i dodao: Kad je u pitanju Udruga nositelja ratnih odličja, ona se ne bavi isključivo svojom organizacijom, nego ima daleko širu djelatnost. Dosta njenih članova radi u Zakladi i Dokumentacijskom centru i surađujemo na svim područjima. Kad je u pitanju zakonska regulativa, nismo samo radili na poboljšanju statusa članova ove Udruge, nego svih hrvatskih branitelja – poginulih branitelja, dragovoljaca, razvojačenih branitelja, umirovljenih pripadnika HVO-a. Ima još prostora za suradnju, a prvenstveno nam u ovom vremenu treba zajedništva, da imamo razumijevanja jedni za druge, da razumijemo onoga tko je u potrebi, a to je ova Udruga prepoznala. Hvala na svemu što činite od prvoga dana otkad je ova Udruga utemeljena. Nemam nikakve primjedbe kad je u pitanju suradnja, osobito sa predstavnicima Udruge nositelja ratnih odličja iz Županije Zapadnohercegovačke.


Predstavnici Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a HB su predsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su ujedno nositelji ratnih odličja i članovi ove Udruge, uručili prigodno priznanje i zahvalili za dugogodišnju dobru suradnju i pomoć u radu Udruge, u nadi da će se dosadašnja dobra suradnja nastaviti i ubuduće.

 

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.