+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Vlada Županije Zapadnohercegovačke uputila izraze sućuti obiteljima stradalih i pomoć najugroženijima
Vlada Županije Zapadnohercegovačke uputila izraze sućuti obiteljima stradalih i pomoć najugroženijima
Objavljeno: 5.10.2024. 15:09:00 Autor: administrator
Poplave koje su pogodile područje Bosne i Hercegovine nanijele su veliku materijalnu štetu brojnim mjestima, a najveća stradanja dogodila su se na području Jablanice.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke izrazila je žaljenje zbog ljudskih žrtava i velikih šteta nastalih uslijed katastrofalnih poplava koje su zadesile Hercegovačko-neretvansku županiju te uputila izraze sućuti obiteljima poginulih i stradalih.


Iskreno smo potreseni situacijom koja je zahvatila građane i područja Vaše Županije, nanijevši tragične ljudske gubitke i ogromnu materijalnu štetu. U ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke i svoje osobno, želio bih unesrećenim obiteljima izraziti iskreno suosjećanje. Dijelimo veliku bol obitelji žrtava i svih unesrećenih i iskazujemo punu solidarnost s njima. Istodobno, izražavamo duboko žaljenje zbog gubitka ljudskih života i zbog velike materijalne štete koju je prouzročila ova katastrofa, stoji, između ostaloga, u pismu sućuti koje je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović uputio predsjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Mariji Buhač.


Vlada Županije Zapadnohercegovačke je uputila više od 400 paketa hrane i higijenskih potrepština na ugrožena područja, među kojima su naselja u Jablanici i Konjicu. Paketi pomoći bit će dostavljeni putem Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći na četiri lokacije na području svih gradova i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a humanitarnu pomoć koordinira sa Crvenim križem Federacije BiH i sa župnicima župa na nastradalom području, o čemu su izvijestili Vladu Županije Zapadnohercegovačke.


Istodobno je Vlada stavila na raspolaganje sve službe, od Crvenog križa, Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja i ostalih, kako bi pomogli najugroženijim područjima.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.