+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Čović na proslavi 50. obljetnice osnutka HKK Široki
Predsjednik Čović na proslavi 50. obljetnice osnutka HKK Široki
Objavljeno: 13.9.2024. 13:05:00 Autor: administrator
HKK Široki TT Kabeli proslavio 50 godina postojanja.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, zajedno s članovima Vlade, sudjelovao je jučer na svečanoj večeri povodom obilježavanja 50. obljetnice od osnutka HKK Široki TT Kabeli, koja se održala u Hotelu Mepas u Mostaru.


Obilježavanje ove važne obljetnice počelo je predstavljanjem monografije „Ponos Grada Širokoga“ autora Miljenka Karačića u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu. Pored autora, na promociji su govorili predsjednik HKK Široki Ante Suton, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza te bivši igrač i trener Josip Vranković, kao i poznati hrvatski sportski novinar Bernard Jurišić.


Monografija je obuhvatila sve o Klubu od njegovog osnutka 1974. godine do danas, od amaterskog Kluba do visokog profesionalnog Kluba i najuspješnijeg sportskog kolektiva u BiH s 11 naslova prvaka i 9 trofeja Kupa.


Na svečanoj večeri u Mostaru dodijeljene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su dale svoj doprinos širokobriješkom Klubu u proteklih 50 godina. Završnica proslave bit će tradicionalni memorijalni turnir u gradskoj sportskoj dvorani Pecara, koji će se održati 13. i 14. rujna 2024. godine, a na kojem će, uz domaćine, nastupiti prvak Hrvatske Zadar, trostruki prvak Europe Split i crnogorski prvak Budućnost.


Ovaj veliki jubilej bio je prigoda prisjetiti se svih koji su gradili Klub u proteklih 50 godina.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.