+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Koordinacija resornih ministara na području Parka prirode Blidinje
Koordinacija resornih ministara na području Parka prirode Blidinje
Objavljeno: 16.7.2024. 16:49:00 Autor: administrator
Ministar Zvonimir Širić održao je u ponedjeljak 15. srpnja sastanak u upravnoj zgradi Parka prirode Blidinje sa federalnom ministricom okoliša i turizma Nasihom Pozder te resornim ministrima iz Hercegovačko - neretvanske Županije i Hercegbosanske Županije, Emilom Balavcem i Seadom Hadžijahićem.

Teme sastanka bile se strateško planiranje za Park prirode Blidinje i okolna područja, u kontekstu zaštite okoliša i razvoja turizma.
Uzimajući u obzir da je Park prirode Blidinje na prostoru tri županije, nužna je koordinacija i donošenje mjera za adekvatan stupanj zaštite ovog područja jer je zajednički cilj da Blidinje bude prirodna oaza i jedna od glavnih turističkih destinacija, osobito za avanturiste, planinare i ljubitelje biciklizma. Također, razgovaralo se o Zakonu o zaštiti prirode, kako na razini Županije, tako i na razini Federacije Bosne i Hercegovine.
Vlada Županije Zapadnohercegovačke te resorno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša će u budućem periodu donijeti niz strateških odluka, koje će trasirati put promjenama koje su nužne da bi Park prirode Blidinje mogao u najvećoj mjeri uživati svoju zaštitu i biti temelj turističke ponude na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Izvor: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.