+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH, Nj. E. Olav Reinertsen posjetio Županiju Zapadnohercegovačku
Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH, Nj. E. Olav Reinertsen posjetio Županiju Zapadnohercegovačku
Objavljeno: 21.5.2024. 15:49:00 Autor: administrator
Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Olav Reinertsen, sa suprugom Gry Reinertsen i suradnicima, posjetio je danas Županiju Zapadnohercegovačku.

U dvorani za sastanke Vlade Županije Zapadnohercegovačke tom prigodom je održan službeni prijem i radni sastanak sa predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predragom Čovićem i suradnicima. Uz predsjednika Čovića, sastanku su nazočili ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj i predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas.


Predsjednik Čović je upoznao goste sa osnovnim podacima o Županiji Zapadnohercegovačkoj, naglasivši kako, prema statističkim podacima, naša Županija spada u najrazvijenije županije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Poseban naglasak stavio je na izvozno orijentirano gospodarstvo u Županiji, kao i pozitivne demografske pokazatelje kao rezultat mjera koje Vlada Županije Zapadnohercegovačke provodi.


Po svom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Reinertsen je pokrenuo osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH NBBA. Predstavio je dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.
NBBA okuplja članice i biznismene iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika. Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.
Predsjednik Čović je rekao da je Županija Zapadnohercegovačka otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki na području naše Županije.


U pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, ujedno i članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.


Nakon sastanka u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, izaslanstvo Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH posjetilo je poduzeće TT kabeli d. o. o. Široki Brijeg i Neuros d. o. o. 

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.