+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Čović na proslavi Dana Dubrovačko-neretvanske županije
Predsjednik Čović na proslavi Dana Dubrovačko-neretvanske županije
Objavljeno: 11.5.2024. 11:50:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Predrag Čović, predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas i savjetnik predsjednika Vlade Stipan Zovko nazočili svečanom zasjedanju Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije.

Na poziv predsjednice Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Terezine Orlić i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović sa suradnicima nazočio je jučer u Dubrovniku svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.


Mnogobrojnim uzvanicima prigodnim govorima obratili su se predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, župan Nikola Dobroslavić, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.


Župan Nikola Dobroslavić pozdravio je sve uzvanike na svečanoj sjednici Skupštine, čestitavši svima Dan Županije i blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića. Ova Županija, ali i druge, neosporiva je potvrda da je regionalni ustroj u Republici Hrvatskoj zamišljen i uspostavljen dobro i da su županije posve opravdale svoje postojanje. To također vrijedi i za lokalni ustroj, gradove i općine, pa i one najmanje općine u našoj Županiji – istaknuo je u svome govoru župan Dobroslavić.


Na samoj završnici svečane sjednice Županijske skupštine, upriličena je i dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.