+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Otvoren 25. Sajam gospodarstva u Mostaru
Otvoren 25. Sajam gospodarstva u Mostaru
Objavljeno: 16.4.2024. 16:00:00 Autor: administrator
U utorak 16. travnja 2024. godine u Mostaru je upriličena svečanost otvaranja 25. Sajma gospodarstva, koji će trajati pet dana, do subote 20. travnja 2024. godine.

Svečanost otvaranja započela je u 11.00 sati na središnjoj pozornici u Paviljonu 1, dok su vrata Sajma za posjetitelje bila otvorena već u 10.30 sati. Na Sajmu će sudjelovati više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja što je, osim sjajne promocije za Grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu, prilika za nova poslovna povezivanja.

Prigodnim riječima dobrodošlice nazočnima su se obratili direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, zatim gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je Sajam proglasio otvorenim. Pored navedenih, na Sajmu sudjeluju brojni regionalni državnici i gosti. Svečanost otvaranja glazbenim su točkama obogatili Klapa Trebižat i Ansambl Lado.

Nakon govora predsjednika Plenkovića, visoka izaslanstva krenula su u obilazak sajamskog izložbenog prostora, gdje su nazočili svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Republike Hrvatske – Zemlje partnera ovogodišnjeg Sajma.
U sklopu Sajma organizirat će se mnoštvo poslovnih i tematskih konferencija, stručnih skupova i okruglih stolova. Županija Zapadnohercegovačka, zajedno sa gradovima Široki Brijeg i Ljubuški te općinama Grude i Posušje, predstavlja se na ovogodišnjem Sajmu na zajedničkom štandu na zanimljiv i kreativan način pod nazivom „West Herzegovina Cool Tours“.


 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.