+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Federalni ministar za pitanja branitelja u radnoj posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj
Federalni ministar za pitanja branitelja u radnoj posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 28.11.2023. 14:00:00 Autor: administrator
Danas u Širokom Brijegu, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić, zajedno s predsjednikom Vlade Predragom Čovićom, u sklopu službenih posjeta županijskim vladama i ministarstvima, održali su sastanak s federalnim ministrom za pitanja branitelja Nedžadom Lokmićem i šeficom Kabineta Elzanom Hadžialijagić.


Na sastanku se razgovaralo o položaju braniteljske populacije, kao i problemima s kojima se susreće ista, a koji su u djelokrugu rješavanja dvaju resornih ministarstva. Razgovaralo se i o eventualnim izmjenama i dopunama zakona kojima su regulirana prava braniteljske kategorije, kao i mogućnosti retroaktivnih isplata iz područja invalidske zaštite po ostvarenim pravima.
Također su se u razgovoru dotakli pitanja stambenog zbrinjavanja, te isplata jednokratnih novčanih pomoći teško oboljelim braniteljima i članovima njihovih obitelji.
Sastanak je završio u pozitivnom ozračju s naglaskom na buduću aktivnu suradnju po pitanju prava braniteljske populacije u domenu zajedničke nadležnosti dvaju ministarstava različitih razina vlasti.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.