+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Vlade sa suradnicima posjetio Biskupski ordinarijat i Hercegovačku franjevačku provinciju
Predsjednik Vlade sa suradnicima posjetio Biskupski ordinarijat i Hercegovačku franjevačku provinciju
Objavljeno: 27.11.2023. 16:27:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović sa suradnicima danas je boravio u radnom posjetu kod mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.

Biskup Palić je izrazio srdačnu dobrodošlicu predsjedniku Čoviću i tom prigodom istaknuo važnost suradnje crkvenih i svjetovnih vlasti, a sve s ciljem dobrobiti cjelokupnog društva.
Predsjednik Vlade Čović i biskup Palić dotakli su se bitnih socijalnih pitanja na području Županije Zapadnohercegovačke, te je predsjednik predstavio mjere koje Vlada poduzima kako bi poboljšala demografske pokazatelje u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Biskup je posebno pozdravio odluku Vlade Županije Zpadnohercegovačke kojom je utvrđeno pravo na obvezno zdravstveno osiguranje vjerskim službenicima koji nisu osigurani po nijednoj drugoj osnovi. Zahvalio se i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Županijom Zapadnohercegovačkom.
Nakon posjeta biskupu, predsjednik Čović je posjetio i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozu Grbeša.
Sugovornici su se posebno dotaknuli bitnih društvenih tema vezanih za socijalna, demografska i ekološka pitanja. U sklopu posjeta su obišli Crkvu sv. Petra i Pavla, kao i Franjevačku knjižnicu, kroz koju ih je proveo fra Ante Marić. 
Uz predsjednika Vlade, posjetu su nazočili predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas i savjetnik predsjednika Stipan Zovko.

 
®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.