+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Održan sastanak s predstavnicima Ureda OSCE-a u Mostaru
Održan sastanak s predstavnicima Ureda OSCE-a u Mostaru
Objavljeno: 2.6.2023. 16:32:00 Autor: administrator
Sastanak predstavnika Ureda OSCE-a u Mostaru s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović sa suradnicima održali su danas sastanak sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Ioannisom Piliourisom, predstavnicom OESS-a Anitom Soče Aničići i službenicom za ljudska prava u Misiji OSCE-a u BiH Jasenkom Falak.


Na početku sastanka, šef Ureda Piliouris je čestitao predsjedniku Čoviću i zaželio uspješan rad u ovom mandatu, istaknuvši njemu osobito zanimljivu činjenicu, kako je riječ o čovjeku koji dolazi iz poslovnog svijeta. Predsjednik Čović je naglasio dobru suradnju i otvorenost te konstatirao kako, iako na početku svog djelovanja u ulozi predsjednika Vlade, vidi itekako pozitivne mogućnosti za daljnji rad.


Predsjednik Skupštine Ivan Jelčić je upoznao nazočne s radom Skupštine, sa suradnjom koju Skupština ostvaruje s Vladom Županije, te istaknuo transparentnost u radu Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.


Nakon predstavljanja programa OSCE-a, razgovaralo se o programima koje provodi Misija OSCE-a u BiH, s posebnim naglaskom na reformu obrazovanja, borbu protiv korupcije, kao i pitanja socijalne zaštite i ljudskih prava.
Istaknuta je i važnost provođenja prioritetnih aktivnosti u procesu EU integracija, kao i priprema projekata za korištenje sredstava EU fondova.


Na kraju sastanka, izražena je obostrana spremnost za daljnji nastavak dosadašnje dobre suradnje Ureda OSCE-a u Mostaru sa zakonodavnom i izvršnom vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.