+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva posjetio Grad Ljubuški
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva posjetio Grad Ljubuški
Objavljeno: 1.6.2023. 9:21:00 Autor: administrator
U radnom posjetu Gradu Ljubuškom u srijedu je boravio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić.

Tom prigodom, gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u zgradi Gradske uprave su održali radni sastanak s novoizabranim ministrom Hrnjićem i njegovim suradnicima, s članovima Vlade Županije Zapadnohercegovačke – predsjednikom Vlade Predragom Čovićem, ministricom financija Blagicom Leko i ministrom gospodarstva Dariom Sesarom te s članovima Seljačkog saveza Federacije BiH, na čelu s predsjednikom Saveza Draganom Pavlovićem.

Na sastanku su upoznali ministra s trenutačnim stanjem poljoprivredne proizvodnje u Ljubuškom i Županiji Zapadnohercegovčkoj, s problemima s kojima se susreću poljoprivrednici, kao i koracima koje je potrebno napraviti kako bi se osnažila poljoprivredna proizvodnja na ovim područjima.

Gradonačelnik Markotić je istaknuo je kako se na sastanku razgovaralo o problemima poljoprivrednika, ali i o svim projektima koje Grad Ljubuški, Županija Zapadnohercegovačka i Federacija BiH skupa provode na ovim prostorima, od IPA projekata, podjele plastenika, infrastrukturnih radova, obnove vodonatopnih kanala i drugo.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić iskazao je opredijeljenost prema suradnji s poljoprivrednicima, naglasivši da je Ministarstvo otvoreno prema poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji te da želi pokazati spremnost da iziđu na teren i pogledaju koji su problemi u poljoprivredi, kako bi zajedno radili na njihovom otklanjanju.

Nakon sastanka, ministar Hrnjić sa suradnicima obišao je sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni Zvirići, polja mladog krumpira u Šipovači i Vojnićima, obnovljeni dio vodonatapnog kanala u Klobuku, nasade vinove loze na Plantaži te vodopad Koćušu.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.