+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić u Bruxellesu sudjelovao na konferenciji "Moderni federalizam – europska formula za stabilnost i dijeljenje vlasti"
Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić u Bruxellesu sudjelovao na konferenciji "Moderni federalizam – europska formula za stabilnost i dijeljenje vlasti"
Objavljeno: 30.11.2022. 12:41:00 Autor: administrator
Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a Željana Zovko danas je u Europskom parlamentu organizirala konferenciju "Moderni federalizam – europska formula za stabilnost i dijeljenje vlasti".

Sudionici su raspravljali o različitim federalističkim strukturama u europskim zemljama, poput Belgije, Italije i Bosne i Hercegovine te su razmijenili mišljenja o naučenim lekcijama, priopćeno je ureda Željane Zovko.


Osim zastupnice Zovko, uvodni govor održao je i predsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a David McAllister, a potom su uslijedila izlaganja zastupnika belgijskog Saveznog zastupničkog doma Woutera Bekea i zastupnika Europskog parlamenta koji predstavlja Južni Tirol Herberta Dorfmanna.


Panel je nastavljen izlaganjima zastupnika HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariše Čolaka, predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića, zamjenika ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josipa Brkića te izaslanika predsjednika Vlade RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH Ivana Pepića sa Sveučilišta u Ženevi.


Događaj je moderirao Milan Sitarski, viši član Instituta za društvena i politička istraživanja (IDPI) u Mostaru.


U priopćenju se navodi da je konferencija organizirana kao doprinos raspravi o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.


Na događaju su također sudjelovali i predsjednica HKDU Ivanka Barić, predsjednik HDU Miro Grabovac Titan, predsjednik HSP BiH Nikola Raguž, predsjednik HKDU – Hrast Pero Barbarić, predsjednik HSP dr. sc. Ante Starčević Milijan Nakić i glavni tajnik HNS-a BiH Josip Merdžo, stoji u priopćenju.


(Dnevnik.ba)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.