+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Svečano obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke i Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg – Bosne
Svečano obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke i Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg – Bosne
Objavljeno: 21.11.2022. 15:32:00 Autor: administrator
U Širokom Brijegu svečano obilježen Dan ŽZH i Dan utemeljenja HZ HB.

Danas je u Širokom Brijegu održana konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, na kojoj je predstavnik Središnjeg izbornog povjerenstva Vlado Rogić uručio mandate novoizabranim zastupnicima.


Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava, svečano je obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke i Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg – Bosne.


Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici hrvatskoga naroda na državnoj, federalnoj, županijskoj te gradskoj odnosno općinskoj razini, a prigodnu molitvu za sve poginule i umrle branitelje izrekao je fra Miljenko Stojić.


Hrvatska zajednica Herceg – Bosna je utemeljena 18. studenoga 1991. godine kao politička, kulturna, gospodarska i područna cjelina Hrvata u Bosni i Hercegovini. Županija Zapadnohercegovačka utemeljena je 12. lipnja 1996. godine, a za svoj dan odabrala je 18. studenog. Istog datuma obilježava se i Dan Općine Grude.

 

 

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.