+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Svečano otvorena nova osnovna škola u Posušju
Svečano otvorena nova osnovna škola u Posušju
Objavljeno: 31.8.2022. 11:52:00 Autor: administrator
Predsjednik Ćosić nazočio svečanom otvaranju nove osnovne škole u Posušju.

U srijedu 31. kolovoza 2022. godine u Posušju je svečano otvorena nova osnovna škola. Riječ je o Osnovnoj školi fra Petra Bakule, koja je zajednički projekt Hrvata u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.


Izgradnja ove škole je godinama bila visoko na listi prioriteta, budući da postojeću Osnovnu školu Ivana Mažuranića, najveću osnovnu školu u Bosni i Hercegovini, pohađa oko 1.400 učenika te ju je bilo nužno rasteretiti.


Naime, općina Posušje kontinuirano, iz godine u godinu, bilježi porast broja djece i učenika. Stoga otvorenje novog školskog objekta šalje snažnu poruku kako je ulaganje u obrazovanje ulaganje u mlade ljude, koji će biti pokretači razvoja te su zalog budućeg opstanka i ostanka Hrvata kako u Posušju, tako i u Bosni i Hercegovini.


Ovo je iznimno značajan projekt ne samo za Posušje, nego i za cijelu Županiju Zapadnohercegovačku. Škola zadovoljava sve standarde koje treba imati jedan moderan školski objekt i jedna je od najopremljenijih osnovnih škola u državi. Prvi put u središnjoj školi nastava će se izvoditi u jednoj smjeni, a pohađat će je učenici od prvog do petog razreda osnovne škole.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.