+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Održana 134. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke
Održana 134. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke
Objavljeno: 30.8.2022. 16:02:00 Autor: administrator
U utorak 30. kolovoza 2022. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića, u Širokom Brijegu je održana 134. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Prijedloga Odluke o osnivanju Javnog poduzeća „Plinovod Južna interkonekcija“ d. o. o i istu uputila u skupštinsku proceduru.

Obzirom kako plinovod Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska većim dijelom prolazi kroz teritorij Županije Zapadnohercegovačke,  pokreće se procedura osnivanja Javnog poduzeća „Plinovod Južna interkonekcija“ d. o. o. koje će obavljati djelatnost od javnog društvenog interesa Županije Zapadnohercegovačke iz područja energetike, stvaranja pretpostavki i uvjeta za realizaciju projekata plinofikacije, izgradnje distributivne mreže plinovoda i priključenja na plinsku mrežu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Vlada je donijela i Uredbu o izmjeni i dopunama Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Izmjene i dopune Uredbe potrebne su iz razloga formiranja nove službe zaštite i spašavanja – Službe za radiološku, kemijsku i biološku zaštitu, koja će biti formirana u Zavodu za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke i koja će vršiti operativne mjere i radnje zaštite i spašavanja radi sprječavanja, ublažavanja i otklanjanja posljedica od djelovanja radioloških, kemijskih i bioloških agenasa na pogođenom području.

Također, Vlada je na današnjoj sjednici donijela sljedeće  odluke:

Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za prijem rukovodećeg državnog službenika – ravnatelja Zavoda za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke – zbog nadolazećeg isteka mandata ravnatelja Zavoda za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke;

Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Općinskog suda u Širokom Brijegu;

Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o sklapanju Ugovora s Domom za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju „Marija – Naša Nada“ za 2022. godinu i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o sklapanju Ugovora s Javnom ustanovom Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški za 2022. godinu;

Odluku o izmjenama Odluke o prijenosu sredstava „Tekući prijenosi Agenciji za privatizaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu, budući da su izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH za 2022. godinu te Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Proračuna ŽZH za 2022. godinu, usvojenim na 30. sjednici Skupštine ŽZH dana 8. srpnja 2022. godine, osigurana dodatna sredstva na navedenoj poziciji te će, umjesto dosadašnjih 150.000,00 KM, ukupna sredstva iznositi 250.000,00 KM;

kao i Odluku o izmjenama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu, budući da su izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH za 2022. godinu sredstva u iznosu od 1.700.000,00 KM povećana na sredstva u iznosu od 2.000.000,00 KM i Odluku o izmjenama Odluke o prijenosu sredstava „Tekući prijenosi Javnoj ustanovi Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu u iznosu od 325.000,00 KM, umjesto dosadašnjih 275.000,00 KM.

Na koncu sjednice Vlada je prihvatila Periodično izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2022. godine, kao i Periodično izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.