+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić i izaslanstvo Vlade ŽZH u Širokom Brijegu obilježili 100. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana
Predsjednik Ćosić i izaslanstvo Vlade ŽZH u Širokom Brijegu obilježili 100. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana
Objavljeno: 14.5.2022. 12:22:00 Autor: administrator
Izaslanstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke predvođeno predsjednikom Zdenkom Ćosićem u subotu je, ispred spomenika prvog hrvatskog predsjednika u središtu Širokog Brijega, paljenjem svijeća odalo počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

Predsjednik Ćosić kazao je da je Franjo Tuđman, još kao disident u bivšoj Jugoslaviji, vizionarski predvidio sudbinu tzv. Istočnog bloka te pad Berlinskog zida.

“Devedesetih godina bio je predvodnik stvaranja hrvatske države te je time ostvario svoj životni i politički san i san mnogih hrvatskih generacija”, kazao je predsjednik Ćosić.

Predsjednik Ćosić istaknuo je da se veličina Franje Tuđmana ogleda u priznanju njegovih kritičara i protivnika.

“Priznanje je, istina, uslijedilo nakon dva desetljeća ili još više. Time su njegovi najveći protivnici sagnuli glavu pred njegovim djelom i njegovom veličinom”, rekao je predsjednik Ćosić.

U tome je, kako je istaknuo predsjednik Ćosić, razlika između vizionara i državnika te onih pukih i slatkorječivih kritičara – promatrača događaja.

Uz predsjednika Ćosića, u izaslanstvu Vlade Županije Zapadnohercegovačke bili su i Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH te Kristijan Zovko, ministar pravosuđa i uprave ŽZH.

Podsjećamo, na današnji dan, prije 100 godina, 14 svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću, rodio se prvi hrvatski predsjednik te utemeljitelj HDZ-a, Franjo Tuđman, Preminuo je 10. prosinca 1999. godine u Zagrebu.

Brojni povjesničari, suvremenici iz političkog života i analitičari slažu se da će Tuđman ostati zapamćen kao beskompromisni borac za neovisnost Hrvatske, njezin utemeljitelj i pobjednik u Domovinskom ratu.

vladazzh.com

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.