+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Županijski indeks otvorenosti prezentiran u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Županijski indeks otvorenosti prezentiran u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 26.4.2022. 14:11:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić održao je sastanak s predstavnicama Udruge "Zašto ne" Danirom Karović i Aminom Izmirlić Ćatović.

Na sastanku je prezentiran projekt “Kantonalni indeks otvorenosti”, koji je pokrenut krajem 2021. godine uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a koji mjeri otvorenost i transparentnost svih deset županijskih vlada i skupština u Bosni i Hercegovini.


Osim prezentacije ovog projekta, predstavnice Udruge „Zašto ne“ upoznale su predsjednika Ćosića s rezultatima indeksa otvorenosti, prošlogodišnjeg istraživanja provedenog u sklopu navedenog projekta.


Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke izrazio je interes za nastavak daljnje suradnje Vlade na čijem je čelu te istaknuo značaj otvorenosti i transparentnosti kao jednog od ključnih osnova demokracije.


Također, predsjednik Ćosić je naglasio da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke pristupila izradi Strategije komunikacije tijela uprave Županije Zapadnohercegovačke, koja će u konačnici omogućiti veću otvorenost rada institucija prema građanima i cjelokupnoj društvenoj zajednici Županije Zapadnohercegovačke.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.