+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Priopćenje za javnost sa 103. sjednice Vlade
Priopćenje za javnost sa 103. sjednice Vlade
Objavljeno: 14.10.2021. 15:35:00 Autor: administrator
U Širokom Brijegu održana 103. sjednica Vlade.

U četvrtak 14. listopada 2021. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, u Širokom Brijegu je održana 103. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.


Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.


Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima za period listopad – prosinac 2021. godine (IV. kvartal 2021. godine); Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o usuglašavanju pravnog statusa Gimnazije fra Grge Martića Posušje; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Odluke o osnivanju Glazbene škole Posušje; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Gimnazije Ljubuški; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Ljubuški; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Glazbene škole Ljubuški; zatim Odluku o davanju suglasnosti na Rješenje o visini troškova i visini naknada za rad u Povjerenstvu za polaganje arhivističkog ispita; Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području Županije Zapadnohercegovačke te Odluku o pristupanju dodjeli koncesije za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane na lokaciji Čitluk općina Posušje.


Također, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju komesara policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, kojim se dužnosti razrješava Milan Galić iz Posušja; Rješenje o oduzimanju čina generalnog inspektora policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke; Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti komesara u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, kojim se na navedenu dužnost imenuje Ilija Lasić iz Širokog Brijega, kao i Rješenje o dodjeli čina generalnog inspektora policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.


Vlada je usvojila Godišnje izvješće o razvoju s izvješćem o provedbi Strategije za 2020. godinu.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.