+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Potpisan Ugovor o donaciji IT opreme s OSCE-om u BiH
Potpisan Ugovor o donaciji IT opreme s OSCE-om u BiH
Objavljeno: 19.3.2021. 11:47:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdenko Ćosić i šef Ureda OSCE- a u Mostaru gosp. Ioannis Piliouris sklopili su danas u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Ugovor o donaciji IT opreme.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdenko Ćosić i šef Ureda OSCE- a u Mostaru gosp. Ioannis Piliouris sklopili su danas u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Ugovor o donaciji IT opreme, koju je Organizacija za sigurnost i suradnju u Europi, koju zastupa Misija OSCE u BiH, donirala Povjerenstvu za sprječavanje korupcije Županije Zapadnohercegovačke.


Predsjednik Ćosić zahvalio se gostima na doniranoj opremi i istaknuo da Vlada Županije Zapadnohercegovačke ostvaruje jako dobru suradnju s OSCE-om, posebno na planu prevencije i borbi protiv korupcije, te naglasio da je svaki pomak na rješavanju pitanja korupcije u našem društvu dobro došao. Vlada Županije Zapadnohercegovačke je tako u lipnju 2020. godine, na prijedlog Povjerenstva za sprječavanje korupcije u Županiji Zapadnohercegovačkoj, donijela Odluku o usvajanju Akcijskog plana za prevenciju korupcije za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa (COVID-19).


Donirana je vrijedna informatička oprema koja Povjerenstvu za sprječavanje korupcije Županije Zapadnohercegovačke treba poslužiti kao pomoć u daljnjem radu s obzirom na to da se nalazimo u vremenu kada se sve više radi putem online platformi, a borba protiv korupcije je jedan dugotrajan i jako složen posao u sklopu kojega je potrebno provoditi kontinuirane aktivnosti.


Zahvaljujem se gosp. Ćosiću na prijemu i podršci svih ovih godina vezano za aktivnosti na polju prevencije i borbe protiv korupcije i Povjerenstvu na vrlo ozbiljnom angažmanu, te se nadamo značajnom pomaku i u narednom periodu, kazao je šef Ureda OSCE-a u Mostaru gosp. Piliouris.


Primopredaji opreme nazočio je i predsjednik Povjerenstva za sprječavanje korupcije u Županiji Zapadnohercegovačkoj Mihovil Bilać, koji je ovom prigodom istaknuo da su početkom ove godine već pokrenute određene aktivnosti na prikupljanju podataka koji su neophodni za izradu Strategije Županije Zapadnohercegovačke za borbu protiv korupcije, koja bi trebala biti predložena Vladi Županije Zapadnohercegovačke nakon usvajanja Strategije za borbu protiv korupcije Bosne i Hercegovine.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.