+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Priopćenje za javnost sa 85. sjednice Vlade
Priopćenje za javnost sa 85. sjednice Vlade
Objavljeno: 19.3.2021. 9:27:00 Autor: administrator
U Širokom Brijegu održana 85. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

U četvrtak 18. ožujka 2021. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića, u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održana je 85. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.


Vlada je, na prijedlog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslava Ramljaka, donijela Odluku o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za zaštitu okoliša, a koji su utvrđeni proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2021. godinu.


Na dnevnom redu sjednice Vlade našlo se nekoliko izvješća.


Vlada je, na prijedlog ministra Darija Sesara, usvojila Izvješće o radu Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke.


Također, prihvaćena su godišnja izvješća o radu dvaju županijskih ureda, Ureda za zakonodavstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke za 2020. godinu i Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za 2020. godinu.


Nadalje, na današnjoj sjednici prihvaćena su i izvješća o radu Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke, Županijskog arhiva Široki Brijeg, Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove – sve za 2020. godinu, nakon čega je prihvaćen i Plan rada navedene Uprave za 2021. godinu.


Usto, Vlada je prihvatila i izvješća o radu Zavoda za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke, Povjerenstva za državnu službu Županije Zapadnohercegovačke te Povjerenstva za prizive Županije Zapadnohercegovačke; sve za 2020. godinu.


Vlada je Rješenjem o razrješenju ravnatelja Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke dužnosti razriješila Nikicu Tomasa te ga, temeljem provedene natječajne procedure, ponovo imenovala na istu dužnost.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.