+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Šef Ureda OSCE-a u Mostaru boravio u nastupnom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj
Šef Ureda OSCE-a u Mostaru boravio u nastupnom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 22.2.2021. 10:55:00 Autor: administrator
Šef Ureda OSCE-a u Mostaru, Ioannis Piliouris, boravio je u petak 19. veljače 2021. godine u nastupnom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj, gdje se sastao s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem i suradnicima.

Predsjednik Ćosić je poželio dobrodošlicu gospodinu Piliourisu i čestitao mu na preuzimanju odgovorne dužnosti te ga upoznao sa stanjem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, naglasivši kako, unatoč izazovima pandemije, imamo vitalan gospodarski život na području Županije i zadovoljni smo gospodarskim pokazateljima.


Tijekom sastanka poseban naglasak je stavljen na teme iz oblasti unaprjeđenja obrazovanja, zaštite ugroženih socijalnih skupina i borbe protiv korupcije.


Istaknuta je pozitivna suradnja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke sa OSCE-om na području obrazovanja. U tijeku je zajedničko provođenje procesa edukacije nastavnog osoblja u školama na području Županije Zapadnohercegovačke za projekt provođenja kurikularne reforme.


Gospodin Piliouris je zahvalio predsjedniku Ćosiću na izdvojenom vremenu i na detaljnim informacijama kako o trenutnom stanju u Županiji, tako i o radu Vlade Županije Zapadnohercegovačke.


Istaknuo je značaj reforme obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj koju je inicirala naša Županija.


Posebno je naglasio vrijednost osobnog angažmana predsjednika Ćosića u zalaganju u borbi protiv korupcije, jer su to vrijednosti za koje se i OSCE zalaže.


Također je pozdravio i formiranje radne grupe za izradu socijalne karte, koju OSCE radi u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi.


Kao dobar primjer istaknuo je iznalaženje načina za uklanjanje arhitektonskih barijera za invalide, koje se provodi temeljem donesenog Zakona o građenju koji je stupio u primjenu, za čiju je implementaciju potrebno donijeti određene podzakonske akte.


Pozitivnim je ocijenio strateški cilj, društveno odgovorna Županija, postavljen u Strategiji razvoja Županije Zapadnohercegovačke, što je dobar indikator djelotvornosti rada institucija na području socijalne zaštite.


Potrebno je nastaviti i proširiti dosadašnju dobru suradnju između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i OSCE-a, zajednički je zaključak predsjednika Ćosića i gospodina Piliourisa.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.