+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Održana deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Održana deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 28.1.2021. 10:36:00 Autor: administrator
U srijedu 27. siječnja 2021. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održana je deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

U srijedu 27. siječnja 2021. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održana je deveta sjednica Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, čiji su članovi predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, ministri financija i gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke, gradonačelnici Širokog Brijega i Ljubuškog i načelnici Posušja i Gruda.


Teme sastanka bile su podrška razvoju partnerstva između vladinog i nevladinog sektora, te zajednička turistička promocija Županije Zapadnohercegovačke.


Članovima navedenog Vijeća predstavljeni su projekti i aktivnosti nevladine udruge pod nazivom Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH, koja se pozicionirala na području pisanja i implementacije projekata. Gospođa Lucija Kvesić je u ime Udruge informirala i prezentirala projekte koji se direktno provode u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj s posebnim naglaskom na projekt Youth Drive, koji financira Europska unija.


Nakon prezentacije je zaključeno kako treba poboljšati naše civilno društvo i omogućiti razvoj istog, što će se ostvariti kroz informacije o budućim planovima, projektima i izazovima, a sve s ciljem osnaživanja našeg civilnog društva. Vlada Županije Zapadnohercegovačke, kao i jedinice lokalne samouprave, nastavit će pružati podršku nevladinim organizacijama, svjesni potencijala koji udruženja građana i nevladine organizacije imaju i njihov doprinos promociji cijele Županije.


U drugom dijelu sjednice raspravljalo se o inicijativi Udruge Turistički klaster Hercegovina koja je ponudila suradnju po pitanju turističke promocije Županije Zapadnohercegovačke sa stranim turoperatorima s kojima bi bilo moguće ostvariti suradnju. Sudjelovanje na sajmovima turizma, uspostavljanje partnerstava i predstavljanje naše Županije turistima, kao i provođenje EU i međunarodnih projekata, doprinijelo bi pozicioniranju Županije kao bitne turističke destinacije.
Na kraju sjednice je zaključeno kako će Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije biti koordinator ove aktivnosti koja bi trebala započeti u ožujku 2021. godine.

(izvor: www.eui-zzh.ba)

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.