+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Svečano otvoreno spomen-obilježje zaustavljanja tenkova
Svečano otvoreno spomen-obilježje zaustavljanja tenkova
Objavljeno: 8.5.2020. 10:06:00 Autor: administrator
Povodom 29. obljetnice zaustavljanja tenkovske kolone tzv. JNA na granici Širokog Brijega i Mostara svečano je otvoreno spomen obilježje.

Prilikom obilježavanja ovog važnog događaja, nazočni su bili predstavnici svih razina vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Također, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulima u svim ratovima u Pologu, nakon čega je služena misa.

Ovih je dana Ministarstvo obrane BiH donijelo Odluku o odobravanju rada i dostupnost posjetiteljima Odjela vojnog muzeja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i proglašenju pandemije koronavirusa od strane Svjetske zdravstvene organizacije, kao i zapovijedima kriznih stožera o preventivnim mjerama u cilju sprječavanja širenja virusa COVID – 19, nije bila organizirana središnja svečanost otvaranja Odjela vojnog muzeja.

Ovogodišnja obljetnica obilježavanja zaustavljanja tenkova na granici Širokog Brijega i Mostara (Dobrič-Polog) u znak trajne zahvale hrvatskim braniteljima, poglavito poginulim hrvatskim braniteljima, obilježena je dostojanstveno, ali i primjereno okolnostima u kojima se nalazimo.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.