+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Održan razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke - "Mediji i razvoj"
Održan razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke - "Mediji i razvoj"
Objavljeno: 18.12.2019. 15:40:00 Autor: administrator
Danas se u Grudama, u Agroturizmu „Marića Gaj“, održao Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke, koji i ove godine organizira Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Ovogodišnji forum je zamišljen kao susret s medijima, a tema je „Mediji i razvoj“. Uzimajući u obzir kako mediji imaju izuzetno važnu ulogu u društvenim i razvojnim procesima, smatrali smo potrebnim razvijati blisku suradnju i partnerski odnos s medijima.


Na današnjem forumu sudjelovali su predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, načelnici gradova i općina, predstavnici relevantnih tijela Županije Zapadnohercegovačke, predstavnici nevladinog i privatnog sektora, zajedno sa predstavnicima medija iz cijele BiH.


Ovaj događaj je bio izvrsna prilika da se kroz razgovor i druženje s medijima razmijene informacije s posebnim naglaskom na projekte u Županiji Zapadnohercegovačkoj koji su financirani iz EU fondova. Projekte koji su u završnoj fazi te one koji tek započinju sa svojom provedbom, predstavili su ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj, ravnatelj Javne ustanove Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke - HERAG Radoslav Luburić te David Naletilić u ime Udruge EKO ZH.


Kroz kratke prezentacije istaknuto je da se započinje s provedbom 10 razvojnih projekata financiranih iz EU fondova, ukupne vrijednosti oko 10 milijuna KM bespovratnih sredstava.
G. Jurilj je istaknuo da Županija Zapadnohercegovačka ostvaruje velike rezultate u području razvoja turizma, turističke infrastrukture i same promocije našeg područja te da zajedničkim radom nastavljamo kako sada, tako i u budućnosti, uspješno pozicionirati Županiju kao jednu od prepoznatih destinacija, ne samo u regiji nego i šire.


Podsjetimo, Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke je razvojno tijelo koje predstavlja platformu za okupljanje predstavnika javnog sektora sa županijske, općinske i gradske razine vlasti, predstavnika nevladinog sektora, predstavnika privatnog sektora, kao i predstavnika drugih relevantnih institucija i organizacija izvan Županije Zapadnohercegovačke.

 izvor: www.eui-zzh.ba

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.