+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predstavljena knjiga "Sloboda, mir meju nami" akademika Mile Pešorde
Predstavljena knjiga "Sloboda, mir meju nami" akademika Mile Pešorde
Objavljeno: 25.10.2019. 11:08:00 Autor: administrator
Predstavljena knjiga akademika Mile Pešorde u Širokom Brijegu.

„Sloboda, mir meju nami“ naziv je knjige autora Mile Pešorde koja je predstavljena u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Knjiga sadrži 241 tjednu kolumnu koje je autor objavio u vremenu od siječnja 2017. do prosinca 2018. i tekst „Svjetlost pamćenja“ objavljen u lipnju 1995.

Knjigu su predstavili književnica Anita Martinac, akademik Šimun Musa i sam autor. Mile Pešorda istaknuti je pjesnik, književni prevoditelj, kolumnist, sveučilišni lektor, diplomat. Objavio je knjige: „Život vječni“, „Zipka zebnje“, „Prelijevanja“, „Orfički fragmenti“, „Knjiga ljubavi i gnjeva“, „Slušam tvoj glas“, „Parole pour Elle“, „Baščanska ploča, poema“. Pjesme su mu prevedene na dvadesetak jezika i uvrštene u domaće i inozemne antologije i panorame. Dobitnik je brojnih književnih nagrada i odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos kulturi. Supotpisnik je „Sarajevske deklaracije“ iz 1971.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Široki Brijeg, ulomke iz knjige interpretirao je Andija Zeljko, a voditeljica programa bila je Željka Šaravanja. 

Predstavljanje knjige održano je u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

(izvor: sirokibrijeg.ba)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.