banner_dokumenti
banner_o_zupaniji
banner_proracun
banner_povjerenstvo
banner_registar
banner_linkovi

grb_siroki grb_ljubuski
grb_posusje grb_grude

Karta ZZH

karta_zzh-v

Kliknite na sliku za prikaz veće karte

Kontakt

Adresa:
Stjepana Radića 37 b
88220,Široki Brijeg
BiH

Telefon: +387 39 705 694
Fax: +387 39 703 233

E-mail: vlada@vladazzh.com

prostorni-podaci-zzh

Pretraga

Početna Novosti Održan okrugli stol na temu "NATO i BiH"
Održan okrugli stol na temu "NATO i BiH"
Srijeda, 16 Svibanj 2012 10:44
nato2012_m„NATO i BiH“ bila je tema okruglog stola kojeg je u zgradi Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu organizirao NATO Stožer Sarajevo.
Prije javne prezentacije o novom Strateškom konceptu NATO-a, održan je sastanak brigadira dr. Johna Olsena,  dozapovjednika NATO Stožera Sarajevo i načelnika Savjetodavnog tima NATO-a s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem, nakon čega je upriličena konferencija za medije na kojoj su izjave dali predsjednik Ćosić i brigadir dr. John Olsen.
U svom obraćanju nazočnima, predsjednik Ćosić je izrazio zadovoljstvo što je u Županiji Zapadnohercegovačkoj po prvi put organiziran okrugli stol na kojem bi se svi zainteresirani trebali upoznati sa misijom NATO-a u BiH i koji će nam približiti percepciju NATO-a, što on radi i što znači članstvo koje BiH priželjkuje, kako bismo imali jasniju viziju zašto podržavamo ili zašto ne podržavamo to članstvo.
Govoreći o NATO savezu, brigadir Olsen je u više crta pojasnio standarde, ulogu te procedure koje su potrebne za pristupanje ovom savezu. Najviše riječi ovom prigodom brigadir Olsen je posvetio onom što NATO i zemlje u regiji čine kako bi ispunile uvjete za pristupanje NATO savezu.
Nakon izjava za medije, održana je i javna prezentacija o novom Strateškom konceptu NATO-a, a istu je javnosti prezentirao brigadir dr. John Olsen.
U video prezentaciji je predstavljena uloga NATO-a u BiH, prednosti članstva u NATO-u, politički i vojni aspekti glede NATO-a uključujući i program Partnerstvo za mir te napredak postignut u BiH i susjednim zemljama kad je u pitanju približavanje članstvu u NATO-u.