grb_siroki grb_ljubuski
grb_posusje grb_grude

Karta ZZH

karta_zzh-v

Kliknite na sliku za prikaz veće karte

Kontakt

Adresa:
Stjepana Radića 37 b
88220,Široki Brijeg
BiH

Telefon: +387 39 705 694
Fax: +387 39 703 233

E-mail: vlada@vladazzh.com

prostorni-podaci-zzh

Pretraga

Priopćenje za javnost sa 46. sjednice Vlade
Petak, 22 Srpanj 2016 10:24
zgrada_upanije
U četvrtak 21. srpnja 2016. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića,  održana 46. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.
Na jučerašnjoj sjednici Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama; Prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjim školama te Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu na području Županije Zapadnohercegovačke. Navedeni  prijedlozi zakona upućeni su u daljnju proceduru Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.
Vlada je donijela Odluku o donošenju Plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu; Odluku o Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za programe kulture“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu; Odluku o Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za šport“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu; zatim Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za prijem rukovodećeg državnog službenika – ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke; Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjeni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke; Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Stručne službe Vlade Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ureda predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke.
Također, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, te Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, kojim je za vršitelja dužnosti imenovan dosadašnji ravnatelj Vilson Crnjac iz Širokog Brijega.
Vlada je donijela i Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju privremenog Upravnog vijeća Doma zdravlja Široki Brijeg.