grb_siroki grb_ljubuski
grb_posusje grb_grude

Karta ZZH

karta_zzh-v

Kliknite na sliku za prikaz veće karte

Kontakt

Adresa:
Stjepana Radića 37 b
88220,Široki Brijeg
BiH

Telefon: +387 39 705 694
Fax: +387 39 703 233

E-mail: vlada@vladazzh.com

prostorni-podaci-zzh

Pretraga

Predsjednik Vlade sudjelovao na sastanku Izvršnog odbora Jadransko-jonske euro regije
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 11:27
1_-_1
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdenko Ćosić sudjelovao je jučer na sastanku Izvršnog odbora Jadransko-jonske euro regije koji je održan u Briselu.
Predsjednik Ćosić  je sudjelovao na sastanku povodom prijema Županije Zapadnohercegovačke  u članstvo ove ugledne euro regije. Naime, na prethodno održanoj sjednici Skupštine regije, službeno je prihvaćen zahtjev naše Županije za prijem u članstvo. Jadransko-jonska euro regija je organizacija koja okuplja članove iz partnerskih zemalja ove regije kao sto je Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Italija, Slovenija, Crna Gora, Albanija i Grčka. Predsjednik Ćosić je na sastanku  predstavio nasu Županiju i izrazio spremnost za jačanje suradnje u razvojnim projektima s partnerima iz susjednih regija koji podržavaju politike i inicijative iz Strategije za Jadransko-jonsku regiju - EUSAIR. Na sastanku se također razgovaralo o inicijativi za uspostavljanje mreže gradova, sveučilišta i gospodarskih komora partnerskih regija s ciljem  proširenja suradnje s  partnerima na lokalnoj razini kao ključnim dionicima razvoja.
Sastanku je također nazočio gosp Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovacko-neretvanske županije te gđa. Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu.
jedan
dva
tri