+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu otvorene radionice za obradu metala i stakla
Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu otvorene radionice za obradu metala i stakla
Objavljeno: 10.12.2019. 9:08:00 Autor: administrator
Promovirano šest diplomanata i otvorene radionice za obradu metala i stakla na Akademiji likovnih umjetnosti.

U okviru Dana Sveučilišta na Akademiji likovnih umjetnosti svečano je promovirano šest diplomanata u magistre kiparstva, slikarstva i grafike i profesore likovne kulture te su otvorene radionice za obradu metala i stakla.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu prof. dr. Stjepan Skoko obratio se nazočnima, ukazavši na važnost radionica koje će biti od velike pomoći studentima. Naime, otvaranjem radionica otvara se i mogućnost suradnje s gospodarstvom, što predstavlja i proširenje djelatnosti Akademije na izvannastavni sektor. Govorio je o budućim projektima i planovima Akademije te se zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji dosadašnjih vrijednih projekata.

Radionice i ljevaonicu svečano je otvorio dr. sc. Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zajedno s rektorom Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Zoranom Tomićem. Otvaranju su, pored dekana Skoke kao domaćina, nazočili prorektori i dekani sa Sveučilišta u Mostaru, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ministar financija Toni Kraljević te gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

U čast prve, povijesne sjednice Senata koja je održana izvan Mostara na Akademiji likovnih umjetnosti 13. prosinca 2017. godine, podignuta je ploča kako bi ostao trag i podsjetnik na povijesnu sjednicu, a ploču su otkrili rektor Tomić i dekan Skoko.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.