+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Govor predsjednika Ćosića na predizbornom skupu u Širokom Brijegu
Govor predsjednika Ćosića na predizbornom skupu u Širokom Brijegu
Objavljeno: 4.10.2018. 10:42:00 Autor: administrator
Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i nositelj liste za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke, na predizbornom je skupu u Širokom Brijegu održao vrlo dojmljiv govor u kojem je slikovito prikazao aktualni politički trenutak u Bosni i Hercegovini, ali i stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj - nekad i sad.

-Uvijek u predizbornoj kampanji aktiviraju se kojekakvi propagandni stožeri i pokušavaju unijeti u naše birače zabludu. Tako su nam i ovog puta plasirali nekoliko suludih teza. Jedna od njih je kako je tobože svejedno tko će pobijediti u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Kao, tu žive isključivo Hrvati. A nije svejedno! - upozorio je Ćosić.


Odmah zatim, podsjetio je na značaj Županije u procesu formiranja Doma naroda Federacije BiH, koji ima ključnu ulogu u formiranju vlasti kako na razini većeg bosanskohercegovačkog entiteta, tako i na razini države.


- Iz Županije, odnosno županijske Skupštine, se biraju zastupnici u Dom naroda, koji je posljednje uporište hrvatskih interesa. Ako tamo nemamo ljude odane temeljnim načelima onda ćemo loše završiti - istaknuo je.


Potom je podsjetio i na druge podvale koje se pokušavaju plasirati u javnost uoči Općih izbora koji će se održati u nedjelju, 7. listopada.


- Druga propagandna podvala, na koju i neki naši ljudi nasjedaju, kaže da je sasvim svejedno tko će biti hrvatski član Predsjedništva BiH. Međutim, ovu podvalu ne treba posebno elaborirati jer su ti stožeri izbacili novu floskulu koja demantira ovu. Prema toj drugoj floskuli, Dragan Čović je opasan čovjek za BiH, ukoliko uđe u Predsjedništvo. Na ovo se zdrav razum mora upitati - kako su svi isti, ako je Dragan Čović opasan za BiH a ovi drugi su poželjni? - naglasio je.


Potom je istaknuo kako su kandidati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dijametralno suprotni.


- Ne, nisu isti. Dijametralno su suprotni. Ali, tu imaju pravo. Dragan Čović je opasan za BiH bez hrvatskog naroda. I ne samo on, nego svaki kandidat HDZ-a bit će opasan i nepremostiva prepreka takvim politikama koje ne računaju na konstitutivnost i suverenost hrvatskog naroda u BiH - istaknuo je Ćosić praćen burnim pljeskom nazočnih.


Lanac hrvatske opstojnosti - od Županije do Predsjedništva BiH


Potom se, kroz tadašnje naslove novinskih članaka, osvrnuo na stanje u Županij Zapadnohercegovačkoj, ali i BiH, u vrijeme "platformaške" vlasti.


- Nije tako davno kad nismo imali legitimnog člana Predsjedništva u ime hrvatskog naroda, kad smo imali tu nelegitimnu "platformu", a ovdje u Županiji njene kolaborante i suradnike. Možda je najbolje da se tog razdoblja prisjetimo kroz novinske naslove iz tog doba - primjerice: "U svim školama održan štrajk", "Majke prvu porodiljnu naknadu primile nakon 14. mjeseci", "Drugo polugodište u školama neće početi", "Proračunski korisnici ostaju bez plaća, "Agonija se nastavlja". To su novinski naslovi koji nas podsjećaju na to razdoblje. To su naslovi prošlosti koji nikad više neće biti u Županiji Zapadnohercegovačkoj - podsjetio je.


Stanje nakon 2014. nazvao je "uspostavom lanca hrvatske opstojnosti", te je, opet kroz citiranje nešto mlađih novinskih naslovnica, ukazao na ono što se u međuvremenu dogodilo.
- Onda smo, 2014., uspostavili taj lanac hrvatske opstojnosti - uvjerljivo smo pobijedili u Županiji, pobijedio je naš kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva, i imali smo većinu u Domu naroda. I nije trebalo dugo čekati da se ti naslovi mijenjaju. Prisjetimo se i naslova iz novije prošlosti: "Obnovljene škole", "Obnovljeni Domovi zdravlja u ŽZH", "ŽZH postala punopravna članica Jadransko-jonske europske regije", "Proračunski korisnici dobivaju veće plaće", "Redovite isplate porodiljnih naknada", "ŽZH među top-10 malih regija budućnosti"... - podsjetio je i dodao da "ovakve naslove hoćemo i ovakve naslove ćemo imati i u sljedećem četverogodišnjem mandatu".


Na koncu je predvidio i kakve će naslovnice biti u ponedjeljak 8. listopada, dan nakon Općih izbora u BiH.


- Dragi prijatelji, kad smo već kod naslovnica, kad smo već kod vijesti iz prošlosti i sadašnjosti, usuđujem vam se priopćiti i jednu vijest iz skore budućnosti. U ponedjeljak će na naslovnicama stajati - uvjerljivo je pobijedio HDZ BiH - zaključio je Zdenko Ćosić, praćen odobravanjem nazočnih.

 (IZVOR: hrsvijet.net)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.