+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Svečana prisega novih 25 policijskih službenika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke
Svečana prisega novih 25 policijskih službenika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke
Objavljeno: 26.6.2018. 15:43:00 Autor: administrator
Novih 25 policijskih službenika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, među kojima i 5 budućih policajki, danas je položilo svečanu prisegu vjernosti u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom.

Svečanost polaganja prisege počela je postrojavanjem kadeta.


Nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za sve poginule i preminule pripadnike MUP-a Županije Zapadnohercegovačke kadeti su, pod vodstvom policijskog komesara Milana Galića, položili svečanu prisegu, a sve ih je potom blagoslovio humački gvardijan fra Dario Dodig.


Svečano polaganje prisege svojim su dolaskom uveličali predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, koji je održao pozdravni govor, kao i potpredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević, te načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić.


Ministar Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras je istaknuo kako mu je drago što ima priliku nazočiti potpisivanju ugovora s drugom generacijom kadeta koji će svoje karijere graditi u MUP-u Županije Zapadnohercegovačke.


"Od danas će vas 25 činiti veliku obitelj MUP-a ZHŽ-a. Prije nešto više od godinu i pol dana ugovori su potpisani s 30 kadeta u činu policajca i šest kadeta u činu mlađeg inspektora, prije dva mjeseca potpisali smo ugovore s pet kadeta u činu mlađeg inspektora; oni su već danas raspoređeni na svoja radna mjesta, savjesni u obavljanju svoje dužnosti i na usluzi su stanovništvu Zapadnohercegovačke županije. Upravo obnavljanje kadra u MUP-u u ovim teškim vremenima je uspjeh na koji sam kao ministar posebno ponosan", rekao je Boras i dodao kako je ponosan jer je Vlada Županije Zapadnohercegovačke, čiji je on član, kroz protekle tri godine uspjela osigurati znatno bolje uvjete rada svim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova.


"Gotovo smo u potpunosti obnovili vozni park, nabavljena je nova oprema za policijske službenike, a potpisivanjem kolektivnog ugovora osigurane su veće plaće te bolji status svim našim djelatnicima", istaknuo je Boras.

(IZVOR: radioljubuski.ba)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.