+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Javna ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG organizirala posjet Istarskoj županiji
Javna ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG organizirala posjet Istarskoj županiji
Objavljeno: 11.6.2018. 14:58:00 Autor: administrator
Javna ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG, u sklopu projekta Poboljšanje investicijskih potencijala Županije Zapadnohercegovačke, organizirala je u periodu od 04.06. do 06.06.2018. godine posjetu Istarskoj županiji.

U utorak, 5. lipnja 2018. godine upriličen je prijem za delegaciju Županije Zapadnohercegovačke u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli.


Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što je Županija Zapadnohercegovačka izabrala Istarsku županiju i njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu te su istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima kao i u razmjeni znanja i iskustva.


Dr.sc. Ezio Pinzan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, dok je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).


Direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti predstavio je programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.


Posjeta je nastavljena sutradan u Gradu Labinu. Prisutnima se obratio gradonačelnik Valter Glavičić koji je pohvalio dobru suradnju te izrazio zadovoljstvo što su prepoznati napori Grada Labina u privlačenju investitora te stvaranju novih radnih mjesta. Iskustva iz Labina predstavila je savjetnica za gospodarstvo i razvoj Patricija Terković. Poseban naglasak stavljen je na Poslovnu zonu koju je delegacija kasnije i posjetila gdje su upoznati sa radom pojedinih tvrtki.

Izvor (www.herag.ba)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.