+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić na Danu otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu
Predsjednik Ćosić na Danu otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu
Objavljeno: 17.5.2018. 10:17:00 Autor: administrator
U srijedu 16. svibnja na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu održan je treći Dan otvorenih vrata, tradicionalna manifestacija koja povezuje studente i profesore, kao i samu Akademiju s drugim sastavnicama Sveučilišta u Mostaru.

Na Danu otvorenih vrata svim zainteresiranim posjetiteljima studentskom izložbom likovnih radova dodatno je približena likovna umjetnost i umjetničko stvaralaštvo.


„Dan otvorenih vrata događaj je kojim studenti pokazuju svoj rad u klasama i pripremaju se za galerijska izlaganja, svojevrstan rezime onoga što su radili tijekom te akademske godine. Također, ovaj događaj povezuje našu Akademiju, koja je sastavnica Sveučilišta u Mostaru, ali je se ponekad doživljava kao izoliranu“, izjavio je Stjepan Skoko, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.


Dekan širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti otvorio je izložbu studenata i dodijelio pohvalnice studentima za umjetnički rad u akademskoj 2017./18. godini, a pohvalnice su dobili Sanja Ivana Glavan, Srećko Babić i Magdalena Vukoja.


„Ove pohvalnice su nam priznanje za naš cjelogodišnji rad. Profesori su vrednovali naše radove i ove pohvalnice su nam potvrda da smo na dobrom putu“, izjavila je Sanja Ivana Glavan, studentica širokobriješke Akademije iz Zadra.


U sklopu izložbe koja je pratila Dan otvorenih vrata organiziran je i performans poput onoga koji je izveden u sklopu Večernjakova pečata.


Sliku “Europsko proljeće” prvim naslikanim cvijetom započeo je Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, a završili su je studenti Akademije likovnih umjetnosti i drugih sastavnica Sveučilišta u Mostaru. Simbolična poruka ovoga djela je darivanje cvijeta za Europu. Manifestaciju su posjetili i studenti drugih fakulteta i sastavnica Sveučilišta u Mostaru.


„Ovo je već treća godina da Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru studentima omogućuje da dođu na Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu i svake godine dođe pedesetak studenata. Na Akademiji se doista ne osjećamo kao gosti, tu smo dobrodošli i uvijek ugodno provedemo vrijeme. Akademija je posebna, to je jedan mali svijet za sebe u koji bi svatko trebao zaviriti“, rekao je Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

 (FOTO: jabuka.tv)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.