+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Održana šesta manifestacija "Večer Posavine u Hercegovini"
Održana šesta manifestacija "Večer Posavine u Hercegovini"
Objavljeno: 12.4.2018. 11:14:00 Autor: administrator
U prostorijama ljetnikovca Radobolja u Mostaru, sinoć je održana šesta manifestacija „Večer Posavine u Hercegovini“.

Večeri je bilo nazočno oko 350 uzvanika, među kojima su bili visoki dužnosnici svih razina vlasti, predstavnici diplomatskog kora, visoki dužnosnici među kojima je bio i hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma u Parlamentu BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja Doma narod Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, ministar financija i riznice BiH u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Bevanda, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, hrvatski veleposlanik Tomislav Leko, ambasadori i konzuli iz BiH i RH, ministri u vladama svih razina vlasti, zastupnici i općinski načelnici, predstavnici sveučilišta te crkveni velikodostojnici.


Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom i dočekom suorganizatora večeri: predsjednika Vlada Županije Posavske (Marijan Klaić), Hercegovačko-neretvanske (Nevenko Herceg), Zapadnohercegovačke (Zdenko Ćosić) i Hercegbosanske županije (Ivan Jozić), a potom se svečanost prenijela u dvoranu. Razmijenjeni su darovi, a prigodne riječi pozdrava uputili su predsjednik Vlade Županije Posavske Klaić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Jozić.


-Pozdravljam vas u ime domaćina i kao izaslanik Udruge Bosanskih Hrvata Prsten, u ime predsjednika Mije Marića. Prenosim poruku da UBH Prsten nastavlja misiju pružanja potpore gospodarskom razvoju BiH, te svojim djelovanjem želi pomoći izgradnji zajedništva Hrvatskoga naroda. Ovo je večer druženja i prijateljstva, susret sjevera i juga šesti puta za redom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju. Na ovogodišnjem gospodarskom sajmu osigurali smo prostor od 360 m2 za izlagače iz Županije Posavske koji je popunjen sa 25 izlagača jer želimo osnažiti dijalog gospodarskih subjekata, što u konačnici može polučiti pozitivan rezultat u razvoju gospodarstva, kako županije tako i cijele BiH. Večer je na tragu boljeg upoznavanja, zajedništva, suradnje i razmjene informacija i iskustva u iznalaženju rješenja za probleme koje nam stoje na putu u našem svakodnevnom profesionalnom radu, kazao je uz ostalo u prigodnom obraćanju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, te na kraju obraćanja uputio poziv za dolazak u Posavinu na manifestaciju „Dani hrvatskoga filma“ u Orašju.


Predsjednik Hercegbosanske županije Ivan Jozić također je poželio dobrodošlicu i naglasio najvažniju odrednicu večeri – osnaživanje zajedništva Hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini - Povezavši zemljopisno udaljena područja BiH, Posavinu i Hercegovinu, šaljemo pozitivnu poruku poziva na zajedništvo i suradnju, kazao je Jozić.


Glazbom, pjesmom i plesom svečanost večeri su upotpunila društva koja njeguju izvornu folklornu baštinu svojega kraja, posavskog i hercegovačkog podneblja : HKUD Napredak Odžak i KUD Rudine -Vidoši iz Livna, kao i Tamburaški sastav „Begeš“ iz Županje.


(izvor: www.zupanijaposavska.ba)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.