+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Info dan u Širokom Brijegu - Challenge fond financira inovativne poslovne ideje
Info dan u Širokom Brijegu - Challenge fond financira inovativne poslovne ideje
Objavljeno: 20.3.2018. 9:53:00 Autor: administrator
U ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine je u prepunoj konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u Širokom Brijegu održan Info dan, na kojem je predstavljen drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje, koji je objavljen 28. veljače 2018. godine.

Ovom prilikom su svi prisutni potencijalni korisnici, odnosno predstavnici privatnih poduzeća, mogli dobiti odgovore od predstavnika Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA-e o načinu apliciranja na poziv i svim dodatnim informacijama koje ih interesiraju.
Današnji događaj otvorio je ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj, koji je pozdravio sve prisutne, izrazio veliko zadovoljstvo odazivom velikog broja potencijalnih korisnika te pozvao sve kojima je potrebna bilo kakva vrsta stručne podrške da se slobodno obrate osoblju Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
Naime, Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju - Sida, a provode ga četiri godine Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća. Partner u navedenom projektu je i Region Ostergotland iz Istočne Švedske.
Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 milijuna eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti od smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a koji su registrirani najmanje 6 mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Potrebno je istaknuti da potencijalni korisnici moraju osigurati minimalno 50% vlastitih sredstava od ukupne vrijednosti predloženog projekta te da implementacija projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.
Suorganizator ovog događaja u Širokom Brijegu je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a kako je istaknuto na info danu, predložene aplikacije bit će ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.
Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputama koje možete pronaći na web stranici www.c2c.ba. Rok za podnošenje aplikacija je 10. travnja 2018. godine do 24 sata.


Naglašavajući značaj projekta kao novog instrumenta podrške sektoru malih i srednjih poduzeća, organizatori smatraju da će ovaj program doprinijeti povećanom broju zaposlenih, sudjelovanju žena u ekonomskom razvoju, kao i sveukupnom ekonomskom rastu naše zemlje.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.