+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Službeni posjet Delegacije Europske unije Županiji Zapadnohercegovačkoj
Službeni posjet Delegacije Europske unije Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 7.3.2018. 12:48:00 Autor: administrator
Održan sastanak u sjedištu Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sastao se jučer u Širokom Brijegu s predstavnicima Delegacije Europske unije u BiH i Direkcije za europske integracije pri Vijeću ministara BiH.

Sastanak je održan u okviru  službenog posjeta Delegacije EU Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji je za cilj imao upoznati predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti  na čelu s predsjednikom Ćosićem o predstojećim aktivnostima i obvezama koje proizlaze iz  procesa europskih integracija, ali i utvrditi stanje i potrebe naše Županije u ovom procesu. 

U razgovoru s članovima izaslanstva predsjednik Ćosić se osvrnuo na proces pripreme odgovora na Upitnik Europske komisije u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji je uspješno okončan usvajanjem odgovora na svim razinama vlasti. U tom kontekstu predsjednik je naglasio kako je, unatoč kompleksnom ustroju države BiH, uz unutarnji konsenzus i međusobno uvažavanje moguće ostvariti napredak, što se pokazalo i na primjeru Upitnika Europske komisije.

Ističući opredijeljenost za pristupanje Europskoj uniji, predsjednik Ćosić je kazao da je u duhu unutarnjeg dijaloga i konsenzusa moguće provoditi sve obveze u cilju dostizanja standarda Europske unije, jer se na taj način društvo može daljnje stabilizirati i razvijati.

Ćosić je upoznao članove izaslanstva o tome da je Vlada Županije Zapadnohercegovačke utemeljila Ured za europske integracije, čime je potvrdila opredijeljenost Vlade za europske integracije te odgovornost u cijelome procesu.

Predstavnik Delegacije Europske unije, šef odjela za politička i ekonomska pitanja, g. Jan Snaidauf, upoznao je predsjednika s daljnjim aktivnostima u procesu pripreme mišljenja Europske komisije na zahtjev za članstvo BiH u Europsku uniju i svim daljnjim aktivnostima, s posebnim naglaskom na usklađivanje zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije i ulogom Županije u tom kontekstu.

U nastavku službenog posjeta Delegacije Europske unije našoj Županiji održani su sastanci sa zastupnicima Skupštine Županije Zapadnohercegovačke i državnim službenicima zaduženima za poslove europskih integracija u Županiji. 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.