+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | U Širokom Brijegu održana „Večer s gospodarstvenicima“
U Širokom Brijegu održana „Večer s gospodarstvenicima“
Objavljeno: 27.2.2018. 10:09:00 Autor: administrator
Sinoć je u hotelu „Park“, u organizaciji Gradske uprave Široki Brijeg, održana „Večer s gospodarstvenicima“ koja se već tradicionalno održava u Širokom Brijegu, a na kojoj gospodarstvenici imaju prigodu podijeliti svoja iskustva i ideje.

Središnja tema ovogodišnjeg Susreta bila je: Gospodarstvenici i prostorno planiranje, s posebnim osvrtom na Projekt brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – Granica Republike Hrvatske i aktualne prostorno-urbanističke planove. Ujedno je to bila i prigoda za upoznavanje gospodarstvenika s najnovijim Izvješćem o stanju gospodarstva u Širokom Brijegu i Županiji, o aktualnim projektima, EU fondovima i mogućnostima za apliciranje projekata od strane poduzetnika. Gospodarstvenicima se na početku obratio gradonačelnik Miro Kraljević, nakon čega su prezentacije održali Ivan Jurilj iz Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije te dr. sc. Borislav Puljić.

Predstavljen je novi prostorni plan Grada Širokog Brijega za razdoblje od 2012. do 2032. godine, a to je bila prilika da se gospodarstvenici informiraju o njegovim glavnim odrednicama, posebice kada su u pitanju gospodarske zone i mogućnosti gradnje novih poslovnih objekata.

O značaju projekta brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica s Republikom Hrvatskom i o utjecaju buduće trase te ceste na lokalno gospodarstvo govorio je dr. sc. Borislav Puljić, profesor i stručnjak za prostorno planiranje.

Projekt „Adriatic canyoning“, kojim su partneri iz 3 zemlje aplicirali u okviru prekogranične suradnje, predstavio je Ivan Jurilj iz Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Glavni cilj ovog projekta je poboljšanje turističke ponude Grada Širokog Brijega, kao i stvaranje kvalitetnijeg ambijenta za život samih građana. Tok rijeke od centra do samih izvorišta je upravo kostur ovog projekta koji u svojim dijelovima od juga prema sjeveru stvara različite ambijente praćene različitim sadržajima (od ugodne šetnje i vožnje biciklom do adrenalinskih sportova i planinarenja, te razgledavanje prirodne i kulturno-graditeljske baštine ovog kraja).

Prema dostupnim podacima, stanje u gospodarstvu u Širokom Brijegu i Županiji Zapadnohercegovačkoj ukazuje na pozitivne trendove, a ključni pokazatelji su povećanje ukupnog prihoda i broja zaposlenih, odnosno smanjenje broja nezaposlenih.

(foto: jabuka.tv)

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.