+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić na dodjeli priznanja najboljim sportašima Širokog Brijega za 2017. godinu
Predsjednik Ćosić na dodjeli priznanja najboljim sportašima Širokog Brijega za 2017. godinu
Objavljeno: 13.2.2018. 10:30:00 Autor: administrator
U ponedjeljak navečer u hotelu „Park“, u organizaciji Sportskog saveza grada Širokog Brijega, održan je tradicionalni izbor najuspješnijih sportaša, sportašica i momčadi grada Širokog Brijega za 2017. godinu.

Izbor najuspješnijih je izvršio Ocjenjivački sud prema Pravilniku za izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi za 2017. godinu.

Prije same svečanosti dodjele priznanja nazočnima su se obratili Ivan Zeljko, predsjednik Sportskog saveza grada Širokog Brijega, i Miro Kraljevć, gradonačelnik Širokog Brijega.

Ivan Kvesić i Anđela Soldo najbolji su sportaši Širokog Brijega u 2017. godini po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega.

Ivan Kvesić je aktualni osvajače bronce (ekipno sa EP Izmir –Turska), te jedini Hrvat koji je u protekloj godini osvojio zlato na turniru Premier lige Dubai. Također, aktualni je prvak Hrvatske u kategoriji – 84 KG. Trenutačno živi u Zagrebu, član je karate kluba „Hercegovina – Zagreb“ koji je ujedno najuspješniji klub u Hrvatskoj i šire. Reprezentativac Hrvatske već sedam godina, a prošao je sve selekcije. Proglašen je najuspješnijim seniorom grada Zagreba. Kandidat je u programu Hrvatskog Olimpijskog odbora za OL u Tokiju 2020.

Anđela Soldo je članica Karate kluba ŠIROKI, a u ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša bila je birana 2010. godine za NADU GODINE te 2014. za najuspješniju juniorku. U kalendarskoj 2017. godini na Državnom prvenstvu BiH postaje državna prvakinja u seniorskoj kategoriji bez izgubljenog poena. Na državnom prvenstvu BiH za mlađe seniore U-21 osvaja drugo mjesto i srebrenu medalju. Na Balkanskom prvenstvu održanom u Herceg Novom ( Crna Gora ) u pojedinačnoj konkurenciji osvaja drugo mjesto i srebrenu medalju. Uz pobjede na brojnim turnirima svakako najveću težinu imaju osvojena prva mjesta na prvom Split karate kupu i Ilidža open. Svojim rezultatima je osigurala nastup na Europskom karate prvenstvu u Sočiju koje se održava u veljači 2018. u Sočiju ( Rusija ).

Najbolja ženska ekipa:
- Ženski nogometni klub Široki Brijeg

Najbolja momčad:
- Nogometni klub Široki Brijeg

Najbolji trener:
- Danijel Vučić - Karate klub Široki Brijeg

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su:
- Josipa Ćorić (Hrvatski cheerleading klub ŠIROKI) i Dominik Vujanović (Hrvatski košarkaški klub Široki)

Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina):
- Ružica Hrkać (Karate klub Široki Brijeg) i Petar Zovko (NK Široki Brijeg)

Najuspješnija juniorka i junior:
- Danica Jurić (Judo klub HERCEGOVAC) i Mirko Zelenika (Judo klub BORSA)

Sportski pothvat godine:
-priznanje je dobio Predrag Naletilić – Cobra za uspon na najviši vrh u zapadnoj Europi Mont Blanc (4810m/n). Predrag Naletilić je inače šef Službe za gospodarstvo i pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega. Na upit, kakvi su planovi za dalje?, slijedio je odgovor…
„U ovim godinama ne može biti ni veliki planova, ali ipak prije nego ispunim vrh radnog vijeka od 65 godina, u planu za ovu godinu je bila ekspedicija na Elbrus u Kavkaskom gorju, koji je visinski iskorak za nekih 800 m u odnosu na Mount Blanc i pod uvjetom da posluži zdravlje i mogućnosti. Granice su da se pomjeraju a vrhunci da bi se vidici produbili“, završio je.

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa:
- Zdravko Leko i prof. dr. Mladen Kvesić,

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica grada Širokog Brijega u 2017. godini, ekipa MZ Dobrkovići. Također, priznanje je otišlo i u ruke glavnog sponzora lige - Ožujsko pivo.

U zabavnom djelu programa nastupio je bend „Stari zvonik“, a program su vodili Mario Marušić i Marinko Karačić.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.