+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić na Izbornoj skupštini Jadransko-jonske euro regije
Predsjednik Ćosić na Izbornoj skupštini Jadransko-jonske euro regije
Objavljeno: 9.2.2018. 14:25:00 Autor: administrator
Izborna skupština Jadransko-jonske euro regije održana je u gradu Tremoli u Italiji.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima sudjelovao je jučer, 8. veljače 2018. godine, na Izbornoj skupštini Jadransko-jonske euro regije (JJE) koja je održana u gradu Termoli u Italiji.

Skupština je održana pod predsjedanjem župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, koji je od članova Skupštine dobio jednoglasnu podršku za novi dvogodišnji mandat na čelu Jadransko-jonske euroregije.

Na sastanku Skupštine razmatrani su i zahtjevi za članstvo Hercegbosanske i Unsko-Sanske županije iz Bosne I Hercegovine, općine Budva iz Crne Gore, te regije Calabria iz Italije, koji su jednoglasno prihvaćeni. Jedna od točki dnevnog reda sastanka bila je i razmatranje Izvješća o radu i proračuna za 2017. te programa rada i plana aktivnosti za 2018. godinu.

Na skupštini je, također, usvojena i inicijativa o formiranju mreže AI-NURECC, u kojoj će Jadransko-jonska euroregija ostvarivati bližu suradnju s najznačajnijim dionicima makroregije u cilju realizacije zajedničkih projekata regija i gradova.

Inače, Jadransko-jonska euroregija nastala je prije deset godina zbog potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje regija na Jadranskome i Jonskom moru u projektima od zajedničke vrijednosti, a danas s novim članicama broji ukupno 33 člana lokalne i regionalne samouprave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Albanije i Grčke.

Županija Zapadnohercegovačka postala je prošle godine 29. članicom ovog važnog međunarodnog udruženja.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.