+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Reakcija predsjednika Ćosića na gostovanje Bakira Izetbegovića u emisiji "Nedjeljom u 2"
Reakcija predsjednika Ćosića na gostovanje Bakira Izetbegovića u emisiji "Nedjeljom u 2"
Objavljeno: 5.2.2018. 14:42:00 Autor: administrator
Ćosić o Izetbegoviću: Tako je govorio i Karadžić 1991.

Na izjavu Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u našoj emisiji "Nedjeljom u 2" - da treći entitet u BiH nije moguć bez rata i sukoba, reagirao je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke Županije Zdenko Ćosić.

Izetbegovićeve izjave usporedio je s onima Radovana Karadžića iz 1991. godine. Kad je Bosna i Hercegovina htjela poći svojim putem, dakle kada je u pitanju bilo odvajanje od Jugoslavije, Karadžić je također rekao da se to neće dogoditi bez rata i da će zemlju odvesti u pakao, a jedan narod u nestanak, rekao je Ćosić.

Novinar Zoran Krešić iz Mostara Izetbegovićevu retoriku usporedio je s onom Slobodana Miloševića, nazvavši njegov istup nacionalističkom i velikobošnjačkom politikom. Ponižavanje drugih naroda, apsolutna diskriminacija, i mislim da sve ono što je Bakir Izetbegović danas govorio zapravo govori o jednom te istom cilju - cilju stvaranja države u kojem će dominacija biti na jednoj strani, a to je na bošnjačkoj strani.

Povjesničar Tvrtko Jakovina kaže kako cilj triju naroda u BiH mora biti funkcionalna država, a to se ne postiže isključivošću. Zajedničkim nastojanjem na stvaranju funkcionalne države mora doći do budućnosti BiH, a to mi se čini da će na ovaj način ići prilično teško, istaknuo je.

pogledajte video

(www.hrt.hr)

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.