+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Položeni vijenci i zapaljene svijeće za pobijene franjevce i puk
Položeni vijenci i zapaljene svijeće za pobijene franjevce i puk
Objavljeno: 5.2.2018. 12:52:00 Autor: administrator
Na Trgu širokobrijeških žrtava, u sklopu obilježavanja „Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk“, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve pobijene franjevce i puk.

U organizaciji Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća Široki Brijeg, a u sklopu obilježavanja „Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk“, na Trgu širokobrijeških žrtava položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve pobijene franjevce i puk.

Vijence su položili izaslanstva Županije Zapadnohercegovačke: predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Ante Mišetić i fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“; Grada Širokog Brijega: gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Širokog Brijega Pero Kožul, kao i Izaslanstvo Hrvatskoga narodnog sabora: član Predsjedništva HNS-a i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a Ilija Vrljić i u ime Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Hrvoje Mandić.
Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna „Lijepa naša“ te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“, fra Miljenko Mića Stojić.

Općinsko vijeće Širokog Brijega je 23. veljače 2012. donijelo odluku da se 7. veljače obilježava kao „Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk“, dok je taj dan Županija Zapadnohercegovačka 2014. godine proglasila kao „Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja“.

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.