+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Izjava predsjednika Ćosića za Federalnu novinsku agenciju FENA
Izjava predsjednika Ćosića za Federalnu novinsku agenciju FENA
Objavljeno: 22.1.2018. 10:56:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić dao izjavu za Federalnu novinsku agenciju FENA Mostar

Predsjednik Ćosić, u razgovoru za Federalnu novinsku agenciju FENA Mostar, izjavio je:


Kako biste ocijenili 2017. godinu kada je u pitanju rad Vlade Zapadnohercegovačke županije?

Nezahvalno je sam sebe ocjenjivati, ali osobno sam zadovoljan radom Vlade Županije Zapadnohercegovačke u 2017. godini, godini s puno započetih aktivnosti koje ćemo sustavno nastaviti i u narednom razdoblju. Imali smo pred sobom godinu u kojoj smo morali napraviti balanse u rashodovnoj i prihodovnoj strani Proračuna. Godinu u kojoj smo sa sindikalnim povjerenicima MUP-a i prosvjete izdogovarali povećanje plaća i ujednačavanje koeficijenata svih korisnika Proračuna. Godinu bez kreditnih zaduženja. Dakle, da ne nabrajam, kazat ću kako je ova Vlada u protekloj godini učinila puno pozitivnih poteza koji će konkretno utjecati na predstojeće razdoblje.

Na što ste ponosni, a za što mislite da je moglo bolje?

Posebno sam zadovoljan smanjenjem duga Županije Zapadnohercegovačke, koji je u protekle dvije i pol godine smanjen za gotovo 26 milijuna KM, što je postignuto, kao što sam već kazao, uravnoteživanjem Proračuna Županije. Prošlu smo godinu, to je već poznato, završili bez deficita i bez novih zaduživanja, što je dovoljan razlog za zadovoljstvo. Imamo usvojen Proračun za 2018. godinu. Iako su ukupne obveze još uvijek velike, oko 50 milijuna KM, Vlada je osigurala za naredno razdoblje redovno podmirenje proračunskih obveza i postupno, ali kontinuirano vraćanje zatečenih starih dugova. Naravno da uvijek postoji bolje od trenutnog, no provodeći utvrđenu politiku nastojat ćemo to bolje učiniti dostižnijim.

Na čemu će Vlada staviti svoj fokus u 2018. godini?

Fokus u 2018., uz uvijek aktualne tekuće probleme, će biti izričito na strateškim investicijskim projektima koji bi trebali donijeti određene iskorake. Također, Vlada će u okviru instrumenta pred pristupne pomoći za razdoblje 2014. – 2020., u tekućoj godini preko novoosnovanog Ureda Vlade za europske integracije ŽZH, nastaviti planiranje, pripremu i provedbu projekata IPA i drugih fondova, te kroz ovakve projekte nastojati realizirati započete strateške projekte za Županiju Zapadnohercegovačku.

Vaša poruka građanima Zapadnohercegovačke županije?

Zajedničkim radom svih razina vlasti, pa i pozitivnim promišljanjima, učinit ćemo prostor naše Županije privlačnim ulagačima i poduzetničkim idejama. U našoj Županiji iz godine u godinu bilježimo porast broja zaposlenih, stoga je zadaća sviju zajednički, usporedo s tim trendom, smanjivati broj onih koji će bolju budućnost tražiti daleko od zavičaja.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.