+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Vlade na Božićnom prijemu kod kardinala Vinka Puljića
Predsjednik Vlade na Božićnom prijemu kod kardinala Vinka Puljića
Objavljeno: 27.12.2017. 12:14:00 Autor: administrator
Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić nazočio Božićnom prijemu kod kardinala Vinka Puljića.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upriličio je jučer Božićni prijem u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, gdje je prisutnima zaželio dobro zdravlje, slogu i mir te izrazio želju da u BiH što prije bude uspostavljena struktura normalne države, kao i da što prije bude riješeno pitanje Ustava i donošenja Izbornog zakona.

U pozdravnom obraćanju kardinal je također izrazio nadu da će što prije biti doneseni i drugi zakoni, između ostalog i o denacionalizaciji i restituciji, te da će država BiH "početi funkcionirati u svim dimenzijama, vertikalno i horizontalno".

Posebno je izrazio radost zajedništva onih koji Božić provode daleko od svojih najbližih te zahvalio na svim izraženim željama i čestitkama.

U svom je obraćanju podsjetio i šta Božić predstavlja svakom kršćaninu.

- Mi, kršćani, u slavlje Božića slavimo Boga koji se rodio kao dijete da bi čovjeka približio Bogu, čovjeku samome i njegovim suputnicima na zemlji. Tako i ovo naše druženje smatram, kroz čestitanje Božića, stvaranjem ozračja pomirenja i otvorenosti, kao i uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti - rekao je kardinal Puljić.

Osvrnuo se na proteklo razdoblje, ocijenivši da je ova godina bila puna napetosti i negativne klime u zraku.

- Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka, gdje se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, svoja ljudska i građanska prava te čovjekovo dostojanstvo - istaknuo je.

Poželio je da svi građani budu jednaki pred zakonom, pogotovo kada su u pitanju zaposlenja te, kako je rekao, da to ne bude samo po nacionalnom i stranačkom ključu.

Prijemu su nazočili, između ostalih, predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović te dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina vlasti u BiH.

(fena.ba)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.