+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić prisustvovao svečanom obilježavanju 24. obljetnice II. Gardijske brigade HVO-a
Predsjednik Ćosić prisustvovao svečanom obilježavanju 24. obljetnice II. Gardijske brigade HVO-a
Objavljeno: 15.12.2017. 15:02:00 Autor: administrator
U Vojarni Stanislav Baja Kraljević u Mostaru svečano je obilježena 24. obljetnica II. gardijske brigade HVO-a, jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim pripadnicima HVO-a, a potom je u kapelici sv. Ivana Krstitelja misu služio vojni kapelan don Jakov Pavlović. Uz članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika brigade, veterana, predstavnika HNS-a i braniteljskih udruga HVO-a, obljetnici su nazočili brojni gosti i uzvanici.

Prigodne riječi u znaku prisjećanja na herojski ratni put II. gardijske brigade HVO-a, njezina ustroja i postignuća te čestitkama za obljetnicu postrojbe, uputili su zapovjednik 1. pješačke gardijske pukovnije OS-a BiH brigadir Slaven Galić, pomoćnik zapovjednika Operativnoga zapovjedništva OS-a BiH brigadni general Ivica Jerkić i ratni zapovjednik 2. gardijske brigade HVO-a general zbora Stanko Sopta.

"Kad je prije 20 godina biskup Ratko Perić posvetio i blagoslovio ovu kapelu, obratio se na koncu bojovnicima, obiteljima poginulih i mnoštvu puka ministar obrane RH Gojko Šušak i održao najkraći, ali i najsadržajniji govor. Gledao je s ponosom u sve nas i rekao: NE BOJTE SE!

Evo, 24 godine poslije i ja želim to isto ponoviti: NE BOJTE SE! Toliko je krvi i znoja, toliko muke i patnje uloženo u našu slobodu da se ne smijemo i ne trebamo bojati. Naši nas poginuli s neba sokole i vele: Mi smo za Vas dali svoju krv”, rekao je general zbora Stanko Sopta u svojemu obraćanju.

(www.jabuka.tv)

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.