+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Predsjednik Ćosić gostovao u Temi dana
Predsjednik Ćosić gostovao u Temi dana
Objavljeno: 6.12.2017. 13:15:00 Autor: administrator
Nakon posljednje haške presude, koja je izazvala burne reakcije među Hrvatima u Bosni i Hercegovini, premijer Hrvatske Andrej Plenković boravio je u Mostaru, gdje se sastao s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora.

Tim povodom u HRT-ovoj emisiji Tema dana gostovao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i dopredsjednik HDZ-a BiH Zdenko Ćosić, rekavši da posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u BiH nije bio s ciljem smirivanja Hrvata u BiH jer to implicira da su među Hrvatima zavladali nemiri.

Mi smo vrlo racionalno sagledali situaciju nakon presude Haškog suda. Nakon razgovora s gospodinom Plenkovićem još smo jednom potvrdili da smo okrenuti prema budućnosti te da naši osnovni politički ciljevi ne smiju biti u sjeni aktualne presude Haškog suda. Naglasili smo da očekujemo od Republike Hrvatske, kao članice EU-a, da svojim diplomatskim djelovanjem približi hrvatskoj i međunarodnoj javnosti stvarne probleme s kojima se hrvatski narod u BiH suočava, kazao je među ostalim Ćosić.

POGLEDAJTE VIDEO

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.