+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | Vlada Županije Zapadnohercegovačke nabavlja četiri interventna vatrogasna vozila
Vlada Županije Zapadnohercegovačke nabavlja četiri interventna vatrogasna vozila
Objavljeno: 21.11.2017. 9:57:00 Autor: administrator
U prostorijama Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama održan je sastanak predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića i ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drage Martinovića s predstavnicima dviju općina i grada u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj i Mario Jukić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo Općine Posušje. Načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić nije nazočio sastanku jer se u isto vrijeme održavala sjednica Općinskog vijeća Ljubuški, piše Večernji list BiH.


Vlada Županije Zapadnohercegovačke početkom sljedeće godine planira nabavu četiri interventna vatrogasna vozila za općine Grude, Ljubuški i Posušje i Grad Široki Brijeg. Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić upoznali su sudionike sastanka o načinu nabave, kao i o karakteristikama vatrogasnih vozila koja se namjeravaju nabaviti.


“Vlada Županije Zapadnohercegovačke će ići u nabavu četiri interventna vatrogasna vozila koja će, nadam se, biti od velike pomoći, ne samo pri gašenju požara nego i pri prometnim i drugim nesrećama kojima su izravno ugroženi ljudi i materijalna dobra”, rekao je, između ostaloga, predsjednik Ćosić.


Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević rekao je kako će u sljedeću požarnu sezonu Široki Brijeg ući puno spremniji jer, osim interventnog vatrogasnog vozila koje će nabaviti Vlada Županije Zapadnohercegovačke, Široki Brijeg će također nabaviti jedno polovno vatrogasno vozilo – cisternu.


Govoreći o ostalim aktivnostima vatrogasaca, pomoćnik načelnika Općine Posušje Mario Jukić rekao je kako pripadnici posuške vatrogasne postrojbe, osim primarne zadaće gašenja požara, pomažu i u uređenju grada, čišćenju snijega i otklanjanju posljedica nevremena.
Grudski načelnik Ljubo Grizelj se u svoje ime i u ime načelnika općina zahvalio predsjedniku i članovima Vlade na ovoj izuzetno korisnoj inicijativi za sve jedinice lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj.


Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović upoznao je sudionike sastanka o aktivnostima Uprave civilne zaštite, kao i o organiziranosti i funkcioniranju civilne zaštite i vatrogastva u jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj, naglasivši da su pomaci vidljivi, da će uskoro i vatrogasci u Širokom Brijegu i Grudama ući u sastav civilne zaštite, te da je Općina Ljubuški formirala zasebnu službu za civilnu – protupožarnu zaštitu.


“U ovoj 2017. godini učinjeni su veliki pomaci u organiziranju službi civilne zaštite, kao i vatrogasnih postrojbi u jedinicama lokalne samouprave. Sukladno našim mogućnostima, pomogli smo i u opremanju službi za zaštitu i spašavanje. Organizirali smo edukaciju djece u srednjim školama, kao i jednodnevnu obuku Stožera civilne zaštite. U programu našega rada za 2018. godinu, osim opremanja službi za zaštitu od požara, planirat ćemo i obuku za pripadnike tih službi. Sljedeće godine ćemo također nastaviti i s opremanjem ostalih službi za zaštitu i spašavanje u našoj Županiji”, rekao je ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.